Jobcenter Sønderborg er LINAK Profiles’ foretrukne rekrutteringspartner

Foto af Mogens Solberg-Nielsen.
Mogens Solberg-Nielsen, Produktionschef LINAK Profiles.

Når LINAK Profiles mangler medarbejdere, er den første, de ringer til, Christian Steen Pedersen hos Jobcenter Sønderborg. Han har i en længere periode været virksomhedens eneste kontaktperson i samarbejdet med jobcenteret, og det gør Jobcenter Sønderborg til LINAK Profiles’ foretrukne rekrutteringspartner.

Sønderborg Jobcenter er det første sted, vi henvender os, fordi de har vist, at de magter opgaven, og de også har kandidaterne, fortæller Mogens Solberg-Nielsen, der er produktionschef hos LINAK Profiles med ansvar for rekruttering af medarbejdere til produktionen.

Tidligere har Mogens Solberg-Nielsen oplevet problemer i forbindelse med kontakten med jobcenteret.

Problemet var, at der var mange forskellige medarbejdere fra jobcenteret, som tog kontakt til os, når de havde borgere siddende til samtale. Så ringede de. Og alle jobcentermedarbejderne kendte jo ikke vores fabrik. De vidste i princippet ikke, hvad det i grunden er, vi laver herude. De prøver selvfølgelig efter bedste evne at få de her kære mennesker i job. Men vi kendte ikke de konsulenter, vi snakkede med på jobcenteret. Der var mange forskellige, som ringede, og de ringede sommetider to-tre gange om dagen om tre forskellige kandidater. Det har jeg ikke tid til at tage mig af. Det er for useriøst, forklarer Mogens Solberg-Nielsen.

Situationen vendte 180 grader, efter LINAK Profiles fik en fast kontaktperson hos virksomhedsservice i Jobcenter Sønderborg – nemlig virksomhedskonsulent Christian Steen Pedersen.

Han kender virksomheden, og han kender mig. Han kender vores behov, og han kender de krav, vi stiller osv. Så han kan bedre sætte sig ind i tingene. Hvis jeg ringer til Christian og siger, at jeg skal bruge en bestemt profil til et job, så har han allerede inde i hovedet et billede af, hvordan han kan hjælpe, da han kender produktionen herude – det synes jeg er stærkt, fortæller Mogens Solberg-Nielsen.

Ændringer i tilgangen til virksomhedskontakten kommer fra Jobcenter Sønderborgs mål om at være så erhvervsvenlig som mulig. Dette indebærer blandt andet færre kontaktpersoner og minimale skift af kontaktpersoner til virksomhederne.

Når vi står udenfor og kigger ind, så er der sket en stor ændring til det gode. Jeg har været 39 år i branchen og har i bund og grund aldrig benyttet jobcenteret på denne her måde. Men jeg vil sige, at den succes, vi har haft, vil også kunne fortsætte i fremtiden, hvis vi får lov til at have en kontaktperson, der kender virksomheden, slutter Mogens Solberg-Nielsen.

Fakta:
LINAK Profiles i Ragebøl er en moderne virksomhed med speciale i produktion af svejste højkvalitets-stålprofiler til diverse løftesøjler. Virksomheden leverer løsninger til LINAK A/S.

Seneste nyheder

Byg jeres egen fuglekasse til haven

Byg jeres egen fuglekasse til haven

Et gråspurve-par Naturskolerne byder traditionen tro foråret velkommen ved at invitere til ”fuglekassebyggedag”. Tag familien med til en dejlig aktivitet 1. marts i Nordals Naturskole. Fuglene er begyndt at vise tegn på forår, og naturens mange fugle og dyr er på...

læs mere
Kulturforum 2020

Kulturforum 2020

Slettet: Sønderborg Kommune inviterer alle interesserede til Kulturforum 2020, som holdes den 7. marts kl.10-13 på Mejeriet, Løngang 2 i Sønderborg. Kom med din idé til kulturaktiviteter Inspiration, netværk og kvalificering er nøgleordene. Forud for Kulturforum...

læs mere
Sønderborg.dk relanceres i nyt design

Sønderborg.dk relanceres i nyt design

Kultur-, handels- og borgerportalen Sønderborg.dk har fået et nyt og friskt udseende, og samtidig er der arbejdet på at gøre portalen mere brugervenlig og fleksibel. På Sønderborg.dk kan kommunens borgere og turister finde informationer om områdets kultur- og...

læs mere