Jacob Dinesen, Rikke Thomsen og Sigurd Barret optræder til genforeningsfesten

Sønderborg Kommune løfter nu sløret for det alsidige program 13. juni rundt om i Sønderborg med mange forskellige optrædende 
Sønderborg Kommune har allerede lovet, at genforeningsfesten 13. juni i år bliver festlig. Nu kan kommunen så sætte navne på. De tre programpunkter, som offentligheden har adgang til, kommer til at byde på en bred vifte af kunstnere med relation til Sønderjylland.
Jacob Dinesen optræder to gange i løbet af dagen. Om aftenen i Koncertsalen Alsion giver han koncert med sit band.
Inden da, om eftermiddagen, indgår han som en del af de mange optrædende og talere til hovedprogrammet i Koncertsalen Alsion, hvor blandt andre HM Dronningen deltager. Ud over Jacob Dinesen kan publikum blandt andet glæde sig til musikere fra folkBALTICA Ensemblet, Sønderjysk Pigekor og en strygekvartet fra Sønderjyllands Symfoniorkester. Tine Götzche fletter programmet sammen.
Interesserede kan på genforeningsdagen 15. juni se med på DR2, der sender en optagelse af denne del af programmet.
 
Se det på storskærm
På et endnu ikke fastlagt hotspot i Sønderborg By kan man opleve liveoptrædener af blandt andre Sigurd Barret og Rikke Thomsen. Her vil man også på storskærm kunne følge livetransmittering fra ceremonien i Kongeskansen, hovedprogrammet og Jacob Dinesens koncert fra Koncertsalen Alsion.
Da vi i sin tid planlagte genforeningsfesten, forventede vi jo titusindvis af mennesker i Kongeskansen til en folkefest, der skulle minde om 11. juli 1920. Men det satte coronapandemien en stopper for. Nu jeg håber jeg, at folk vil bakke op og være med til at gøre 13. juni til en festdag, udtaler Erik Lauritzen, Sønderborgs borgmester og medlem af Det Sønderjyske Præsidium, der står bag Genforeningen2020.
Jeg synes, at det er imponerende at se et så flot og alsidigt program med så mange gode kunstnere, der jo alle sammen enten er fra Sønderjylland eller har tætte bånd til vores landsdel. Jeg vil opfordre alle til at være med – enten ved at hente billetter til et af arrangementerne eller ved at lave sin egen genforeningsfest hjemme på villavejen eller i stuen, siger Stephan Kleinschmidt, viceborgmester og formand for Udvalget for Kultur, Handel, Idræt og Turisme i Sønderborg Kommune.
Det er gratis at deltage i Jacob Dinesens koncert, hovedprogrammet i Alsion og eftermiddagen på hotspottet, men man skal hente en billet. Læs mere og hent billetter fra den 20. maj på www.sonderborg.dk/2020
Dele af genforeningsfesten bliver live transmitteret på nettet. Det betyder, at man også kan vælge at lave sin egen fest og følge med hjemmefra.

Seneste nyheder

Royal Run uden restriktioner: Det bliver en folkefest

Royal Run uden restriktioner: Det bliver en folkefest

Foto: Jan Kejser Den 12. september løber godt 20.000 tusinde deltagere Royal Run sammen med Kronprinsen i Sønderborg. Efter to udsættelser på grund af coronarestriktioner er meldingen fra Kongehuset og arrangørerne klar: Royal Run kan gennemføres helt som oprindeligt...

læs mere
Snart kan du tilmelde dig Aktiv Sommerferie

Snart kan du tilmelde dig Aktiv Sommerferie

Onsdag den 16. juni klokken 8 åbner tilmeldingen til Aktiv Sommerferie i Sønderborg Kommune. Der kan vælges mellem godt 50 forskellige aktiviteter, som rammer elever fra 1. til 10. klasse. Skal dit barn have en sommerferie med masser af aktivitet, så er Sønderborg...

læs mere