Jacob Dinesen, Rikke Thomsen og Sigurd Barret optræder til genforeningsfesten

Sønderborg Kommune løfter nu sløret for det alsidige program 13. juni rundt om i Sønderborg med mange forskellige optrædende 
Sønderborg Kommune har allerede lovet, at genforeningsfesten 13. juni i år bliver festlig. Nu kan kommunen så sætte navne på. De tre programpunkter, som offentligheden har adgang til, kommer til at byde på en bred vifte af kunstnere med relation til Sønderjylland.
Jacob Dinesen optræder to gange i løbet af dagen. Om aftenen i Koncertsalen Alsion giver han koncert med sit band.
Inden da, om eftermiddagen, indgår han som en del af de mange optrædende og talere til hovedprogrammet i Koncertsalen Alsion, hvor blandt andre HM Dronningen deltager. Ud over Jacob Dinesen kan publikum blandt andet glæde sig til musikere fra folkBALTICA Ensemblet, Sønderjysk Pigekor og en strygekvartet fra Sønderjyllands Symfoniorkester. Tine Götzche fletter programmet sammen.
Interesserede kan på genforeningsdagen 15. juni se med på DR2, der sender en optagelse af denne del af programmet.
 
Se det på storskærm
På et endnu ikke fastlagt hotspot i Sønderborg By kan man opleve liveoptrædener af blandt andre Sigurd Barret og Rikke Thomsen. Her vil man også på storskærm kunne følge livetransmittering fra ceremonien i Kongeskansen, hovedprogrammet og Jacob Dinesens koncert fra Koncertsalen Alsion.
Da vi i sin tid planlagte genforeningsfesten, forventede vi jo titusindvis af mennesker i Kongeskansen til en folkefest, der skulle minde om 11. juli 1920. Men det satte coronapandemien en stopper for. Nu jeg håber jeg, at folk vil bakke op og være med til at gøre 13. juni til en festdag, udtaler Erik Lauritzen, Sønderborgs borgmester og medlem af Det Sønderjyske Præsidium, der står bag Genforeningen2020.
Jeg synes, at det er imponerende at se et så flot og alsidigt program med så mange gode kunstnere, der jo alle sammen enten er fra Sønderjylland eller har tætte bånd til vores landsdel. Jeg vil opfordre alle til at være med – enten ved at hente billetter til et af arrangementerne eller ved at lave sin egen genforeningsfest hjemme på villavejen eller i stuen, siger Stephan Kleinschmidt, viceborgmester og formand for Udvalget for Kultur, Handel, Idræt og Turisme i Sønderborg Kommune.
Det er gratis at deltage i Jacob Dinesens koncert, hovedprogrammet i Alsion og eftermiddagen på hotspottet, men man skal hente en billet. Læs mere og hent billetter fra den 20. maj på www.sonderborg.dk/2020
Dele af genforeningsfesten bliver live transmitteret på nettet. Det betyder, at man også kan vælge at lave sin egen fest og følge med hjemmefra.

Seneste nyheder

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere