Hele familien cykler i maj


Fototekst: I cykelkommunen Sønderborg kan børn nærmest cykle før de kan gå – i hvert fald hvis man tæller løbecyklerne med.
I cykelkommunen Sønderborg kan hele familien få inspiration til at finde cyklerne frem i maj måned. Hele tre cykelkampagner skal være med til at motivere både mor, far og børn til at finde det sunde og klimavenlige transportmiddel frem.
Racercykler, børnecykler, el-cykler, løbecykler, havelåger og cykler med støttehjul. Det hele skal findes frem i maj, hvis man bor i Sønderborg Kommune – kommunen hvor børn nærmest cykler, før de kan gå. I hvert fald hvis man tæller løbecyklerne med – og det gør man i kampagnen ”Vi kan cykle”. Flere af kommunens dagtilbud har allerede fokus på cykling, og ellers er Cyklistforbundets børnehavekampagne i maj måned en oplagt mulighed for at komme i gang med fx cykellege på institutionens parkeringsplads.
 
Mange cykler til arbejde
Kampagnen ”Vi Cykler Til Arbejde” er efterhånden en gammel kending i kommunen, der igen i år ligger så højt på deltagerantal, og kommunen kan måle sig med antal deltagere i langt større kommuner. Sønderborg Kommune ligger lige nu på 6. pladsen over kommuner med flest tilmeldte – overgået af bl.a. København, Aarhus og Odense, med langt flere indbyggere, og hvor cyklen om muligt har endnu flere håndgribelige fordele som transportmiddel i tæt bytrafik.
 
– Tilmeldingerne strømmer stadig ind, og man kan endda tilmelde sig langt ind i maj måned. Det glæder mig, at vi igen i år kan se, at der er rigtig mange deltagere Sønderborg Kommune. Det gør, at jeg med stolthed tør omtale vores kommune som en rigtig cykelkommune. Vi har afstandene til det, vi har cykelstierne, og så har vi det rette fokus, hvor flere og flere kan se de mange sundhedsmæssige og klimamæssige fordele ved at cykle, i stedet for at køre, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen.
 
Sønderborg Kommune bruger årets kampagne til at sætte fokus på sundhed og fællesskab på arbejdspladser i kommunen. Som noget nyt kan der i år også cykles med fra hjemmekontoret.
 
Børn cykler i skole, når forældrene bakker op
Og endelig er der den lokale kampagne ”Giv dit Barn lov”, som gentages for fjerde gang den 3.-18. maj, hvor skolebørn i 0.-6.- klasse kan deltage i konkurrencer og blive belønnet med mindre præmier, hvis de cykler i skole. Selvom det er børnene, der skal træde pedalerne, henvender kampagnen sig i lige så høj grad til forældrene:
 
– For det første skal forældrene, som kampagnen siger, give deres børn lov til at cykle, der hvor cykelvejen tillader det. Og for det andet er det i meget høj grads forældrenes initiativ og praktiske hjælp, der gør det muligt for børn at komme afsted på cykel. Cyklen skal være smurt og pumpet, der skal måske være en cykelkurv med plads til gymnastiktasken, ligesom det er fars og mors ansvar, at hjælpe barnet godt afsted om morgenen. Rigtig mange børn cykler allerede i skole i Sønderborg Kommune, takket være de gode stisystemer, og ikke mindst en vedholdende opbakning fra forældrene. Vi ser år efter år, at cykelkampagnen får lidt flere med, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris.
 
I løbet af maj måned kan man følge de forskellige kampagneaktiviteter og del-konkurrencer på Facebooksiden På cykel i Sønderborg

Seneste nyheder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade i Sønderborg lukkes fra mandag den 4. juli til torsdag den 1. september 2022. Lukningen bliver fra hjørnet af Brogade til hjørnet af Nørrebro. Sønder Havnegade får fra mandag den 4. juli til den 1. september status som gågade hvilket betyder, at der...

læs mere
Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sønderborg Kommune deltager i den internationale 'Men's Health Week 2022' i uge 24. Det sker med hele fire spændende arrangementer med fokus på sundhed, fysisk aktivitet og fællesskaber for mænd. I forbindelse med Men's Health Week 2022 tilbyder Sønderborg Kommune et...

læs mere
Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing. Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for...

læs mere