Hele familien cykler i maj


Fototekst: I cykelkommunen Sønderborg kan børn nærmest cykle før de kan gå – i hvert fald hvis man tæller løbecyklerne med.
I cykelkommunen Sønderborg kan hele familien få inspiration til at finde cyklerne frem i maj måned. Hele tre cykelkampagner skal være med til at motivere både mor, far og børn til at finde det sunde og klimavenlige transportmiddel frem.
Racercykler, børnecykler, el-cykler, løbecykler, havelåger og cykler med støttehjul. Det hele skal findes frem i maj, hvis man bor i Sønderborg Kommune – kommunen hvor børn nærmest cykler, før de kan gå. I hvert fald hvis man tæller løbecyklerne med – og det gør man i kampagnen ”Vi kan cykle”. Flere af kommunens dagtilbud har allerede fokus på cykling, og ellers er Cyklistforbundets børnehavekampagne i maj måned en oplagt mulighed for at komme i gang med fx cykellege på institutionens parkeringsplads.
 
Mange cykler til arbejde
Kampagnen ”Vi Cykler Til Arbejde” er efterhånden en gammel kending i kommunen, der igen i år ligger så højt på deltagerantal, og kommunen kan måle sig med antal deltagere i langt større kommuner. Sønderborg Kommune ligger lige nu på 6. pladsen over kommuner med flest tilmeldte – overgået af bl.a. København, Aarhus og Odense, med langt flere indbyggere, og hvor cyklen om muligt har endnu flere håndgribelige fordele som transportmiddel i tæt bytrafik.
 
– Tilmeldingerne strømmer stadig ind, og man kan endda tilmelde sig langt ind i maj måned. Det glæder mig, at vi igen i år kan se, at der er rigtig mange deltagere Sønderborg Kommune. Det gør, at jeg med stolthed tør omtale vores kommune som en rigtig cykelkommune. Vi har afstandene til det, vi har cykelstierne, og så har vi det rette fokus, hvor flere og flere kan se de mange sundhedsmæssige og klimamæssige fordele ved at cykle, i stedet for at køre, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen.
 
Sønderborg Kommune bruger årets kampagne til at sætte fokus på sundhed og fællesskab på arbejdspladser i kommunen. Som noget nyt kan der i år også cykles med fra hjemmekontoret.
 
Børn cykler i skole, når forældrene bakker op
Og endelig er der den lokale kampagne ”Giv dit Barn lov”, som gentages for fjerde gang den 3.-18. maj, hvor skolebørn i 0.-6.- klasse kan deltage i konkurrencer og blive belønnet med mindre præmier, hvis de cykler i skole. Selvom det er børnene, der skal træde pedalerne, henvender kampagnen sig i lige så høj grad til forældrene:
 
– For det første skal forældrene, som kampagnen siger, give deres børn lov til at cykle, der hvor cykelvejen tillader det. Og for det andet er det i meget høj grads forældrenes initiativ og praktiske hjælp, der gør det muligt for børn at komme afsted på cykel. Cyklen skal være smurt og pumpet, der skal måske være en cykelkurv med plads til gymnastiktasken, ligesom det er fars og mors ansvar, at hjælpe barnet godt afsted om morgenen. Rigtig mange børn cykler allerede i skole i Sønderborg Kommune, takket være de gode stisystemer, og ikke mindst en vedholdende opbakning fra forældrene. Vi ser år efter år, at cykelkampagnen får lidt flere med, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris.
 
I løbet af maj måned kan man følge de forskellige kampagneaktiviteter og del-konkurrencer på Facebooksiden På cykel i Sønderborg

Seneste nyheder

Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

På en orienteringsaften i marts kan elever fra Sønderborg Kommunes 8. klasser møde unge fra ungdomsuddannelserne og blive inspireret til deres kommende uddannelsesvalg. Eleverne fra 8. klasser i hele kommunen samt deres forældre inviteres til at deltage i en...

læs mere
Turisterne strømmer til Sønderborg-området

Turisterne strømmer til Sønderborg-området

I 2022 bookede danske og internationale turister sammenlagt for mere end 1.450.000 overnatninger i Sønderborg Kommune. De rekordmange overnatninger svarer til en vækst på 20% i forhold til 2019 og cementerer dermed Sønderborg-området som en attraktiv...

læs mere
58 virksomheder er blevet CSR certificeret

58 virksomheder er blevet CSR certificeret

Sønderborg i Arbejde-mærket uddeles fredag den 20. januar kl. 14-15.30 i Farverihallen på EUC Syd, Hilmar Finsens Gade, 6400 Sønderborg For at markere det store samfundsansvar, som mange virksomheder i Sønderborg Kommune løfter hver dag, har Styregruppen for...

læs mere