Få styr på dine rejseplaner når Tour de France ruller i Sønderborg Kommune

Trafikken bliver påvirket i store dele af Sønderborg Kommune, når tredje etape af Tour de France kommer til Sønderborg Kommune søndag den 3. juli 2022. Planlæg derfor allerede nu, hvordan du kommer godt af sted til fødselsdag, på ferie eller frem som tilskuer til cykelløbet den første weekend af juli.

Om mindre end fire måneder går startskuddet til verdens største cykelløb, Tour de France, og for første gang nogensinde sker det på dansk jord fra den 1. til 3. juli. Det er samtidig den første weekend i juli, som traditionelt er en af de største rejseweekender. Derfor er det vigtigt for alle trafikanter, at man allerede nu er opmærksom på, at der er stor risiko for kødannelser og tæt trafik langs hele Tour de France-ruten, herunder også i målkommunen Sønderborg den 3. juli.

Vejene omkring ruten bliver spærret, og det vil ikke være muligt at køre på eller krydse ruten i bil, når først der er spærret. Alle trafikanter, der skal til og fra begivenheder i kommunerne langs ruten, bør derfor planlægge rejseaktiviteter og forberede sig på et øget pres på veje, skinner og færger.

Det vil også være tilfældet for borgere og gæster i Sønderborg Kommune søndag den 3. juli, når tredje etape på 182 kilometer cykles fra Vejle til Sønderborg:

• Trafikken i og omkring kommunerne Vejle, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg vil være påvirket i lange perioder søndag den 3. juli. Der må forventes særligt ekstra rejsetid og risiko for kødannelse i og omkring startbyen Vejle og målbyen Sønderborg.
• Skal man ud at køre bil søndag, skal man afsætte ekstra god tid og orientere sig om trafikken på forhånd.
• Skal man til Billund Lufthavn søndag den 3. juli, skal man køre hjemmefra i ekstra god tid.

Se kort over ruten på letourcph.dk

Følg med i trafikken:
De danske myndigheder, trafikoperatører og lokale aktører oplyser om adgangen til etaperne hele vejen frem til, under og efter Tour-starten. Indsatsen skal samtidig være med til at mindske trængslen på vejene for folk, som skal uden om løbet.

Læs mere på Letourcph.dk

Læs mere på www.trafikinfo.dk

Læs mere på Vejdirektoratet.dk/tourdefrance

FAKTA: Sådan forventes Tour de France at påvirke trafikken

Vejspærringer
Lokalt langs ruten kan man forvente spærringer af vejene i 4 til 12 timer på løbsdagene. I start- og målbyerne må man forvente lokale spærringer i længere tidsrum. På trafikinfo.dk vil der i løbet af april måned være opdateringer om spærringer langs og på ruten.
Sønderborg Kommune vil senere – når alle tidspunkter for afspærringer og lukninger af veje er godkendt – sende information ud i e-boks til borgere langs ruten.

Togtrafik og færger
DSB sætter længere tog ind og opfordrer kunderne til at rejse i god tid og købe retur- og pladsbilletter til rejsen.

Færgerne byder også på et alternativ, men det er en god idé at få sin billet bestilt i god tid og sørge for på selve rejsedagen at komme hjemmefra i god tid.

Seneste nyheder

58 virksomheder er blevet CSR certificeret

58 virksomheder er blevet CSR certificeret

Sønderborg i Arbejde-mærket uddeles fredag den 20. januar kl. 14-15.30 i Farverihallen på EUC Syd, Hilmar Finsens Gade, 6400 Sønderborg For at markere det store samfundsansvar, som mange virksomheder i Sønderborg Kommune løfter hver dag, har Styregruppen for...

læs mere
Nu slukkes gadelyset fem timer hver nat

Nu slukkes gadelyset fem timer hver nat

Sidste år blev det besluttet, at gadelyset i Sønderborg Kommune skal slukkes mellem midnat og klokken 5 om morgenen for at spare på energien. I løbet af den første uge i januar er det mindre byer uden lyskryds og fodgængerovergange, der som de første får slukket...

læs mere
Udvalg af offentlige toiletter nytårslukkes

Udvalg af offentlige toiletter nytårslukkes

For at undgå hærværk på de mest centrale offentlige toiletter i Sønderborg Kommune, bliver de nytårslukket fra fredag den 30. december i løbet af formiddagen. De åbnes igen mandag den 2. januar i løbet af formiddagen. Det drejer sig om følgende toiletter, der er...

læs mere