Byrådet sikrer fremdriften af udviklingen på Nordals


Foto: Sønderborg Kommune
På byrådsmødet onsdag den 28. april 2021 blev politikerne enige om den videre proces for Udviklingsforum Nordals. Der afsættes 400.000 kr. i 2021 til projektledelse, fundraising og drift af udviklingsforum, og alle partier er enige om at sikre fremdriften i masterplanen ved budgetlægningen for 2022.
Nu er organiseringen af Udviklingsforum Nordals på plads. For Byrådet har onsdag den 28. april 2021 besluttet, at der i 2021 afsættes 400.000 kr. til projektledelse, fundraising og drift af udviklingsforum, og partierne er også enige om at sikre fremdriften i masterplanen ved budgetlægningen for 2022. Samtidig skal udvikling af Masterplanen fortsat forankres politisk i Økonomiudvalget, mens arbejdet forankres administrativt i Teknik- og Miljøforvaltningen, og der tilføres 200.000 kroner til intern rådgivning og myndighedsbehandling
 
– Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har landet en konstruktion, der gør, at vi sikrer en fremdrift på Nordals. Byrådet har klart vist, at det vil udvikle Nordals med vedtagelsen af masterplanen og nu også de næste skridt, der støtter op om det videre arbejde. Nu kommer der handling bag masterplanen i tæt samarbejde med relevante personer, grupper og foreninger i Nordborg, Havnbjerg og Guderup, siger Erik Lauritzen. 

Baggrunden for beslutningen er, at Udviklingsforum Nordals har udarbejdet en 5-års masterplan for Nordals med prioriterede indsatser, der skal understøtte udviklingen på Nordals. Sønderborg Byråd besluttede i budget 2020 at afsætte 8 mio. kr. til prioritering af udviklingstiltag, der kan supplere den udvikling, der forventes at komme med etablering af Nordals Ferieresort. I forlængelse heraf besluttede Byrådet at nedsætte et Udviklingsforum Nordals, der fik til opgave at udarbejde en masterplan for Nordals.
 
Økonomiudvalget godkendte masterplanen på sit møde den 17. marts 2021 og godkendte samtidigt hvilke syv projekter, der skal gennemføres.

Følgende syv projekter i masterplanen sættes i gang i år: Etablering af projekt på den gamle Faktagrund i Nordborg Forprojekt for ”En levende butiksgade” i Nordborg Forprojekt for ”En grøn forbindelse” mellem Nordborg by og Naturpark Nordals Udarbejdelse af ”Naturbyklynge strategi” for Havnbjerg Opførelse af hus til vinterbadere ved Lavensby Strand Forprojekt for udvikling af ”Soluret og porten til Nordals” i Guderup Første del af projektet ”Et rekreativt mødested” i Moseparken i Guderup Derudover bliver deltagerkredsen i Udviklingsforum Nordals udvidet med en repræsentant fra hver af de tre byer Nordborg, Havnbjerg og Guderup.
 
Fakta:
Sønderborg Byråd besluttede i budget 2020 at afsætte 8 mio. kr. til prioritering af udviklingstiltag, der kan supplere den udvikling, der forventes at komme med etablering af Nordals Ferieresort.  Byrådet besluttede endvidere at nedsætte et Udviklingsforum Nordals, der fik til opgave at udarbejde en masterplan for de tre større byer på Nordals; Nordborg, Havnbjerg og Guderup.
 
Masterplan for Nordals er udarbejdet af Udviklingsforum Nordals i samarbejde med repræsentanter fra foreningerne Nordborg Handel, Aktivt Havnbjerg Sogn og Guderup bylaug, lokale ildsjæle og borgergrupper.
 
Masterplanen bygger videre på Hvidbogen for Nordals, Strategi for Nordals, landsbylaugenes udviklingsplaner og øvrige udviklingsplaner, som er gældende både lokalt, kommunalt og regionalt.
 

Seneste nyheder

Sammen mod ensomhed

Sammen mod ensomhed

Sønderborg Kommune går sammen mod ensomhed, når Sundhedsudvalget igen inviterer hele kommunen med til March mod Ensomhed. Vil du med?Lørdag den 2. september går turen fra Fynshav til Sønderborg Rådhus.Søndag den 3. går turen fra Sønderborg Rådhus til kommunegrænsen...

læs mere
Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Lige nu er Kommuneplanforslag 2023-2035 i høring. Forslaget indeholder blandt andet 14 områder, hvor der er mulighed for at lave vedvarende energianlæg i form af solceller og vindmøller. Der er mulighed for at komme med høringssvar frem til den 6. september 2023. I...

læs mere