Borgerservice og Jobcenteret genåbner for personligt fremmøde

Der bliver fra den 6. maj 2021 åbent for personlig fremmøde i Borgerservice i Sønderborg Kommune som et led i genåbningen af samfundet. Åbningen gælder for både Borgerservice i Sønderborg, Gråsten og Nordborg. Samtidig åbnes der op personligt fremmøde i Jobcenteret.
Som et led i genåbningen bliver der nu også mere mulighed for at møde fysisk op i Borgerservice og Jobcenteret i Sønderborg Kommune. Begge steder åbner torsdag den 6. maj 2021.
 
Borgerservice
Borgerservice har tre adresser: Rådhuset i Sønderborg, Biblioteket i Nordborg og Ahlmannsparken i Gråsten.
 
Det kræver dog tidsbestilling at møde op i Borgerservice.
 
Alle borgere, som skal have nyt pas og kørekort, skal bestille tid til personlig fremmøde. Det sker på hjemmesiden  www.sonderborgkommune.dk, hvor man også klarer det forberede arbejde i pas og kørekort ansøgningen.
 
For øvrige områder skal man bestille tid telefonisk på telefon 8872 6400. I den personlige samtale klarer medarbejderne i Borgerservice forarbejdet, hvilket betyder, at ekspeditionstiden afkortes, og at en del borgere ikke behøver at møde personligt frem, da sagsbehandlingen afsluttes pr. telefon.
 
– En del sager kan klares over telefonen, og det er jo god service for borgeren, hvis man slipper for at møde op. Samtidig stiller vi krav om tidsbestilling for at sikre, at borgerne kan blive betjent så tæt på den aftalte tid som muligt. Derudover sikrer vi også, at vi ikke får for mange personer i venteområderne, når vi nu skal holde afstand til hinanden i forbindelse med Covid-19 pandemien, siger Susanne Krogh, der er chef for Borgerservice i Sønderborg Kommune. 

Da Borgerservice i Nordborg ligger på biblioteket, kræver det her, at der skal vises coronapas/negativ test for at kunne komme ind til Borgerservice.
 
Jobcenter
Torsdag den 6. maj 2021 er også dagen, hvor Jobcenteret i Sønderborg Kommune åbner op igen for personligt fremmøde som et led i genåbningen af samfundet. Her vil åbningstiderne følge de normale åbningstider for Jobcenteret.
 
– Vi slår dørene op for fysisk samtale for de borgere, der ønsker eller har behov for et personligt møde. Men vi holder også fast i både telefon- og videomøder for de borgere, der ønsker den løsning. Det kan både spare tid, og så er det samtidig en sikker måde at mødes på under Covid-19 pandemien, siger Lasse Ahlmann Kamp, der er Arbejdsmarkedschef i Sønderborg Kommune. 

Åbningstider Borgerservice:
 
Uge 18:
Sønderborg:
Torsdag kl. 9.00-18.00
 
Nordborg og Gråsten:
Torsdag kl. 9.00-18.00 (Nordborg til kl. 17) *
* genåbning i Nordborg kræver, at der kan vises coronapas/negativ test. Derfor følges bibliotekets åbningstider, som har vagt på frem til kl. 17. Biblioteket har en medarbejder stående ved indgangen, som foretager kontrollen.
 
Uge 19:
Sønderborg:
Tirsdag fra kl. 9.00-18.00
 
Uge 20:
Sønderborg:
Tirsdag og torsdag fra kl. 9.00-18.00
 
Gråsten og Nordborg*
Torsdag fra kl. 9.00-18.00
* Nordborg holder åbent frem til kl. 17, så længe der er krav om coronapas/negativ test. Biblioteket foretager kontrol ved indgangen.

Seneste nyheder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade i Sønderborg lukkes fra mandag den 4. juli til torsdag den 1. september 2022. Lukningen bliver fra hjørnet af Brogade til hjørnet af Nørrebro. Sønder Havnegade får fra mandag den 4. juli til den 1. september status som gågade hvilket betyder, at der...

læs mere
Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sønderborg Kommune deltager i den internationale 'Men's Health Week 2022' i uge 24. Det sker med hele fire spændende arrangementer med fokus på sundhed, fysisk aktivitet og fællesskaber for mænd. I forbindelse med Men's Health Week 2022 tilbyder Sønderborg Kommune et...

læs mere
Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing. Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for...

læs mere