Beredskabet og Vej & Park er klar til storm

Stormen Nora er på vej til Danmark vestfra og ventes at ramme Sønderborg-området i aften/nat fra kl. 21 til 03. Det bliver med meget voldsomme vindstød på op til 35 meter i sekundet. Det gode råd er at blive hjemme og inden døre, men sker der uheld, er Beredskabet klar til at hjælpe.
Stormen bliver værst i det sydlige Danmark, hvor DMI har givet den kategori 2 – ”farligt vejr”. Det betyder, at Beredskabet i Sønderborg Kommune og Vej&Park er i beredskab fra kl. 18 i aften og frem til kl. 06 i morgen tidligt og klar til at rykke ud og fjerne fx træer, der er væltet ned over veje.
– En storm af den styrke betyder risiko for væltede træer og fare for, at fx tagplader kan rive sig løs. Det betyder også, at det bedste råd er at blive hjemme og inden døre. Hvis man af vægtige grunde skal ud, skal det være med største forsigtighed, da det i mørket er rigtig svært at se væltede træer og løse dele, der blæser rundt. Det er som om, det pludseligt dukker op i mørket, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen.
Hvis man som borger observerer træer på vejen eller løse dele, der er til fare for menneskers sikkerhed, skal man ringe til Brand&Redning på tlf. 70 27 76 30. Brand&Redning koordinerer i samarbejde med de lokale brandværn og Vej&Park indsatsen for at fjerne ting, så farlige situationer så vidt muligt undgås.
Der er særlig opmærksomhed på medarbejderne i Hjemmeplejen, som uanset vejret skal frem til borgerne. Medarbejderne i Hjemmeplejen har deres egen hotline til Beredskabet.
 
FAKTA Stormvarslet lyder, at Nora vil blæse 25-28 sekundmeter i vinden, men op til 35 sekundmeter i vindstødene. Stormvejret ventes at vare ca. seks timer. Den seneste storm, Malik den 30. januar, havde vindstød på op til 28 meter i sekundet. Det er med andre ord en noget hårdere storm, vi ser frem til i dag. Der er varsel om meget forøget vandstand ved vestkysten, men ikke i Sønderborg Kommune. Her ventes havvandets tilbageløb til den jyske østkyst at indfinde sig tirsdag, men uden at medføre en vandstand, der giver anledning til fx afspærringer. https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/_compresseds/9a40673a-f9ad-22b2-6a59-c120731718ed.jpg

Seneste nyheder

Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing. Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for...

læs mere
Folkesundhed: Det går stadig den forkerte vej

Folkesundhed: Det går stadig den forkerte vej

Borgerne i Sønderborg Kommune har været flittige til at svare på Sundhedsprofilundersøgelsen 2021, som både bringer gode og dårlige nyheder. Fx ryger og drikker borgerne lidt mindre end i 2017. Til gengæld bruger flere unge snus og e-cigaretter, og den mentale og...

læs mere