Sønderborg Kommune glæder sig over maskinmesteruddannelse

Maskinmesteruddannelsen er på vej til Sønderborg, lyder meldingen fra Regeringen. En udmelding, der glæder Sønderborg Kommunes borgmester.
Snart kan man også læse til maskinmester i Sønderborg. Sådan lyder meldingen fra Regeringen, og det gør Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen, begejstret.
 
– Vi er rigtig glade for, at man ser potentialet i Sønderborg-området, og at vi bliver tilgodeset med en ny, stærk uddannelse som maskinmesteruddannelsen. Der er blevet lyttet til vores styrkepositioner, så vi uddanner unge til job i de brancher, der stærke eller er ved at blive det i vores område. Maskinmestre vil have de rigtige kompetence, der kommer til at udvikle og implementere nye energirigtige og grønne løsninger, og på den måde passer uddannelsen perfekt ind i vores styrkepositioner, siger borgmesteren, der henviser til Sønderborg Kommunes gode resultater i klimaomstillingen gennem Project Zero. 

Borgmesteren tilføjer, at uddannelsen vil supplere andre tekniske uddannelser og erhvervsuddannelser i Sønderborg-området, der styrker udviklingen af hele industrien i Dannmarks fjerdestørste industrikommune.
 
– Der er ret gode mulighed for at få job efter endt uddannelse, og det er ikke kun inden for de grønne job, at man kan skabe sig en karriere. Det gælder også inden for robot- og fødevareindustrien, hvor Sønderborg-området også er godt med fremme på innovative løsninger, og dermed er det her en uddannelse, der understøtter erhvervslivet i regionen, siger Erik Lauritzen. 

Maskinmesteruddannelsen er en bred, teknisk uddannelse, hvor man bliver professionsbachelor, og som giver maskinmesteren kompetencer til at lede, drifte og optimere energisystemer.  Maskinmestre får ofte job i større eller mindre industrivirksomheder, energiselskaber, byggebranchen, offshore og lignende som projektleder, miljø- og kvalitetschef, teknisk chef, driftsleder eller energirådgiver.
 
Danmark i balance
Sønderborg Kommune har flere gange gjort opmærksom på behovet for at få flere uddannelsespladser til kommunen.
 
– Det har været et ønske fra et samlet Byråd med flere uddannelser til Sønderborg, og vi er glade for, at der er lyttet til vores input. Samtidig er det godt at se, at regeringen ret markant flytter flere uddannelser væk fra de store studiebyer og ud i provinsen, hvor mange af arbejdspladserne er. Det skaber et Danmark i bedre balance, når vi kan tilbyde relevante uddannelser, siger Erik Lauritzen. 

I dag foregår uddannelsen til maskinmester i syv andre byer, hvor Esbjerg og Fredericia er tættest på Sønderborg.
 
Se mere om uddannelsen her:
https://www.ug.dk/uddannelser/professionsbacheloruddannelser/tekniskeogteknologiskeudd/maritimeuddannelser/maskinmester

Seneste nyheder

Kom til Byggefestival på Kær Vestermark

Kom til Byggefestival på Kær Vestermark

Fra tirsdag den 9. juli er der Byggefestival på Kær Vestermark - og torsdag kan du deltage helt gratis. Alle er velkomne til at deltage i festivalen, der byder på både byggeaktiviteter, workshops, musik og mad. Byggefestivalen foregår den 9. juli-13. juli på...

læs mere
Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere