Augustiana åbner for et spændende program


Augustiana Kunstpark & Kunsthal. Foto: Patricio Soto
Med forårets komme og justerede restriktioner er det fra i morgen, onsdag den 21. april, igen muligt at tage på kunst- og kulturoplevelse i Augustiana Kunstpark & Kunsthal i Augustenborg. Et spændende og ambitiøst udstillingsprogram for 2021 lægger ud med et afgangsprojekt fra Det Kgl. Danske Kunstakademi – ”Ankomst 21”.
Sønderborg Kommune købte Det Hvide og Røde Palæ med tilhørende park og nabobygninger i 2018. Slotskomplekset fra 1700-tallet, der er opkaldt efter hertuginde Augusta, har siden sommeren 2019 fungeret som en dynamisk kunsthal med fokus på samtidskunst ude og inde. Ambitionerne har fra starten været høje, og de gode takter fortsætter i 2021, hvor programmet omfatter seks udstillinger og flere nyproducerede værker til parken. Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond og Fabrikant Mads Clausens Fond støtter aktiviteterne på Augustiana og muliggør det ambitiøse program.
 
– Augustiana er en vigtig del af kunstoplevelsen i Augustenborg og af den samlede kulturoplevelse i hele kommunen. Programmet for 2021 ser utroligt spændende ud, så jeg håber virkelig, at smittetryk og restriktioner giver os mulighed for at tage ud og opleve kunsten og kulturen rundt omkring – ikke mindst i de smukke omgivelser i og ved Augustiana, lyder det fra Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme i Sønderborg Kommune.
 
I programmet for 2021 er der lagt vægt på at vise kunst med dybde og nærvær, som formår at udfordre og inkludere dem, der kigger på den. Der er også lagt vægt på at udnytte synergien mellem de udendørs og indendørs faciliteter og på at præsentere både etablerede samtidskunstnere og nye, unge navne fra den aktuelle kunstscene.
 
FAKTA
Der er gratis adgang til kunsthallen tirsdag-søndag kl. 12-16. Besøgende skal kunne fremvise vaccinationspas eller en negativ Coronatest, der er maks. 72 timer gammel. Til kunstparken er der fri adgang for alle.
Datoerne for udstillingerne på Augustiana i 2021 er pga. Coronarestriktionerne rykket i forhold til det planlagte. Du kan løbende se dem på www.augustiana.dk
 
Programmet ser nu således ud:
  Fra 21. april til 16. maj: ”Ankomst 2021” – afgangsprojekter fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (2020) af Kåre Frang, Erik Hällman og Astrid Sonne. Video, collage, skulptur og installation. 22. maj til 25. juli: ”Transformer” af Julie Boserup. Søjler, collager og installationer fra gulv til loft som udfordrer rum og flade, bygning, overflade og konstruktion samt opfattelser af arkitektur, dekoration og køn. Publikum kan interagere med et af værkerne, som består af fotos, der er indsamlet blandt lokale. 25. juni til 19. september: ”Excavating a Coded Future” af Georg Juganov. Indendørs og udendørs udstilling af installationer, der er resultat af forudgående undersøgelser af landskab, geologi, fortidsminder og sagn i området omkring Augustiana. Kunstskovvandring og workshops bliver også en del af udstillingen. 29. juli til 19. september: ”One for Sorrow, Two for Joy” af Albin Werle. Interaktive kunstværker og spil i en kunstpraksis bestående af brugsgenstande, talismaner, besværgelser og vuggeviser, som besøgende inviteres til at interagere med. Andet halvår/afventer udstillingsdatoer: ”En Claydies Affære” ved Tine Broksø og Karen Kjældgård-Larsen. Duoen arbejdet i krydsfeltet mellem kunsthåndværk og kunst, mellem keramik og skulptur. De udstiller keramiske objekter i Det Hvide Palæ og tre nye udendørs værker i parken. 24. september til 28. november: ”LAILA UTI – reprise” af Mette Winckelmann. Udstillingen var stort set klar til åbning på Augustiana, da samfundet lukkede ned marts 2020 og fik kun en kort visningsperiode. Den genopsættes derfor, deraf titlen ”reprise”. Installation af færdige værker, bygget op omkring tre meter høje vægmoduler omfattende maleri, tekstilobjekter, arkitektur og lyd. Fotos vedhæftet af Augustiana Kunstpark & Kunsthal (foto: Patricio Soto) samt åbningsudstillingen ”Ankomst 2021” og den efterfølgende, ”Transformer”.
https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/_compresseds/af940fc3-66d0-4151-8d75-5f75da5cd114.jpg 
https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/cdc7f77c-ec5e-415d-9f31-458dd2ca73cf.jpg
 

Seneste nyheder

Kom til Byggefestival på Kær Vestermark

Kom til Byggefestival på Kær Vestermark

Fra tirsdag den 9. juli er der Byggefestival på Kær Vestermark - og torsdag kan du deltage helt gratis. Alle er velkomne til at deltage i festivalen, der byder på både byggeaktiviteter, workshops, musik og mad. Byggefestivalen foregår den 9. juli-13. juli på...

læs mere
Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere