Ny handleplan skal understøtte internationale udviklingsmuligheder for Sønderborg-områdets virksomheder

En ny handleplan for internationalisering skal understøtte Sønderborg-områdets erhvervsliv på internationalt plan. Der fokuseres især på samhandel med Tyskland og Kina.
Sønderborgs Erhvervsudvalg har netop godkendt en ny handleplan for internationalisering, som skal udvikle erhvervsområdet i et internationalt perspektiv. Erhvervsudvalget har prioriteret Tyskland og Kina som fokusområder for handleplanen, som tager afsæt i indsamlede erfaringer og gennemførte aktiviteter i 2019 og 2020.

Konkret gennemføres prøvehandlinger, der kan understøtte de lokale virksomheders udviklingsmuligheder rettet mod Tyskland og Kina. Derudover udnyttes allerede etablerede samarbejdsrelationer – fx bysamarbejder i Kina og kontakter fra Erhvervsudvalgets tidligere studietur til Nürnberg. Yderligere samarbejder over grænsen er siden blevet besværliggjort af corona-situationen, men nu genoptages arbejdet.

Handleplanen tager primært udgangspunkt i små og mellemstore virksomheder (SMV’er), idet analyser viser et særligt stort potentiale i at øge SMV’ernes eksport og eventuelle etablering i andre lande, men at virksomhederne ofte mangler de nødvendige forudsætninger for at bevæge sig ind på det internationale marked. Den nye handleplan for internationalisering skal derfor blandt andet være med til at styrke virksomhedernes forudsætninger for at indgå på det internationale marked og understøtte udviklingen i de lokale virksomheders eksportmuligheder.

– Hvis vores lokale virksomheder sidder med et ønske om at øge samhandlen med for eksempel Tyskland, skal vi være med til at skabe de bedste muligheder for den udvikling. En øget vækst lokalt giver flere arbejdspladser i Sønderborg-området, forklarer formanden for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen.

– Vi har kontakt med byer i både Kina og Tyskland med henblik på at øge erhvervssamarbejdet, som også vil positionere Sønderborg internationalt. Nu fortsætter arbejdet med at tiltrække flere virksomheder til området, siger næstformand for Erhvervsudvalget, Heidi F. Jørgensen.

En afledt effekt af indsatserne vil være at positionere Sønderborg som et bæredygtigt, innovativt og højteknologisk område og tiltrække andre internationale virksomheder og erhvervsturister.

Handleplan for internationalisering gælder for perioden 2021-2024 og implementeres i samarbejde med Sønderborg Vækstråd og Erhvervshus Sydjylland. Handleplanen skal ses i sammenhæng med Byrådets Vision og Planstrategi 2018-2021, hvor internationalisering og udvikling af erhvervsområdet er centrale temaer.
Se handleplanen for internationalisering her

Seneste nyheder

Kom til Byggefestival på Kær Vestermark

Kom til Byggefestival på Kær Vestermark

Fra tirsdag den 9. juli er der Byggefestival på Kær Vestermark - og torsdag kan du deltage helt gratis. Alle er velkomne til at deltage i festivalen, der byder på både byggeaktiviteter, workshops, musik og mad. Byggefestivalen foregår den 9. juli-13. juli på...

læs mere
Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere