Skaterbane i Nordborg genåbner til påske

Det meste af skaterbanen i Østerlundparken blev taget ned sidste sommer, fordi elementerne var slidt ned og ikke længere kunne repareres. Men nu er en ny bane på vej.
Skaterbanen var mere end 10 år gammel og blev de seneste fire-fem år repareret adskillige gange. Men sidste år var elementerne i en sådan forfatning, at reparation ikke mere var en mulighed, og Sønderborg Kommune valgte derfor af sikkerhedsgrunde at tage det meste af banen væk.
 
– Slitagen var jo udtryk for ikke kun banens alder, mens også at den blev flittigt brugt, og jeg ved også fra vores medarbejdere, der har opsyn med legepladserne, at de ofte møder unge i Østerlundparken, der spørger til skaterbanens fremtid. Så jeg er så glad for at fortælle, at vi nu kan tælle dagene, til en ny skaterbane åbner. Takket være Byrådets budgetaftale for 2021, hvor vi afsatte en halv mio. kr. ekstra til renovering af legepladser, har vi kunnet bestille nye elementer. Det er en god gave til områdets unge nu, hvor foråret er på vej med længere, lunere dage og mere lyst til udendørs aktiviteter, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune.
Næstformand i udvalget, Stefan Lydal, supplerer:
– Vi arbejder i disse år intenst på at løfte hele Nordals – med ferieresort, naturpark, flere arbejdspladser og oplevelser. I den fortælling passer opgraderingen af skaterbanen fortrinsligt – det er også vigtigt, at børn og unge synes, det er fedt at bo på Nordals.
 
De nye elementer er bestilt i Holland. Elementerne skal efter tidsplanen ankomme sidst i februar for at blive sat op i marts, således at den nye bane kan åbne til påske – skærtorsdag er den 1. april. Men i disse tider tages alle planer med forbehold, ikke mindst når vareleverancer skal krydse grænser.
Byggetilladelsen er på plads, så opstillingen kan foretages, så snart elementerne kommer.
De nye elementer er støjsvage. Sammenholdt med, at der er skråninger omkring skaterbanen skulle det sikre, at beboerne omkring banen ikke generes af børns leg på skaterbanen i Østerlundparken.

Nogenlunde således kommer den nye skaterbane i Østerlundparken i Nordborg til at se ud. Håbet er, at den er klar til påske. Illustration: Uno Uniqa

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/2d7f221e-5f20-45d9-a44d-37424b3a0a29.png

 

Seneste nyheder

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere