Sønderborg i top 5 for at skabe de bedste digitale rammer for virksomheder

Som forsmag på DIs analyse af Lokal Erhvervsvenlighed 2021, som lander til september, ligger Sønderborg Kommune på en 5. plads i forhold til digitalisering.
Dansk Industri har netop givet en lille appetitvækker på deres større analyse omhandlende Lokal Erhvervsvenlighed, som kommer til efteråret.

En af de nye kategorier i undersøgelsen er ’digitale rammer’, som inddeler kommunerne efter digital omstilling. Her lander Sønderborg Kommune på en 5. plads ud af 98 kommuner, kun overgået af Morsø, Varde, Fredericia og Vejen. Kategorien lægger blandt andet vægt på mobil- og bredbåndsdækning, kommunens udbud af digitale tjenester, digital læring, sundhedsteknologi og virksomhedernes subjektive vurdering af de digitale rammer.
 
Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, ser frem til at se den samlede analyse til september:
– Vi afventer spændt resultaterne af Dansk Industris erhvervsanalyse d. 1 september, som i år får endnu mere pondus efter at Dansk Industri og Dansk Byggeri samler deres analyser til én fælles. Digitalisering er et vigtigt område, som vinder indpas i mange forskellige industrier og efterspørges af erhvervslivet, og derfor er jeg stolt over, at Sønderborg Kommune er i top 5 på digitaliseringsområdet på nationalt plan.

Formanden for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, nævner flere eksempler på arbejdet med digitalisering:
– Hos både Erhvervsservice, de øvrige kommunale områder og Sønderborg Vækstråd har vi arbejdet med digitalisering over længere tid. Blandt andet har der været et fokus på en optimeret mobil- og bredbåndsdækning, en online portal til byggesagsbehandling og flere digitale værktøjer til virksomhederne som markedsføringsværktøjskassen til rekrutteringsformål samt tilflytteruniverset. Det er jeg glad for, at virksomhederne kvitterer for.   

I forlængelsen af arbejdet med digitale løsninger har Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune netop godkendt en nyudvikling af kommunens primære hjemmeside, www.sonderborgkommune.dk, som forventes færdig i 2022.

Seneste nyheder

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere