Sønderborg Kommune giver tidligt grønt lys til kolonihaver

Grundet Corona-situationen åbner Sønderborg Kommune allerede i dag, den 21. marts, for indflytning i kolonihaver i år. Det er 11 dage tidligere end normalt.

Sønderborg Kommune har grundet Corona-situationen valgt at se bort fra de normale bestemmelser for ejerne af kolonihaver. Det betyder, at borgerne ikke behøver at vente til den 1. april 2020 med at flytte ud i deres kolonihave.
Det er fastsat i lokalplanerne, at man må bo i sin kolonihave i sommerhalvåret fra den 1. april til den 30. september. Man må med andre ord ikke bo i kolonihaven hele året.

Rigtig mange borgere er for tiden spærret inde i deres lejligheder på grund af Corona-virus og kunne godt have brug for ekstra plads og frisk luft. Det imødekommer Sønderborg Kommune nu, idet kommunen besluttet, at kolonihaveejerne i år kan flytte ud tidligere end normalt.

Der er seks kolonihaveforeninger i Sønderborg Kommune. Kolonihaveforeningerne Skovly, Sundeved, Sundsmark og Sønderskov ligger i Sønderborgs byområde. Kolonihaveforeningerne Katholm og Havnbjerg er beliggende hhv. i Nordborg og Havnbjerg.

Der vil være affaldstømning i kolonihaverne fra omkring 1. april.

Seneste nyheder

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere