700 børn inviteres til en snak med skulpturer

Den nye skulptur “Paragraf 5” har plads lige nord for Guderup og er måske en af dem, børnene fra Nøøreskov-Skolen vil lære nærmere at kende I forbindelse med projektet SNAK med syddanske skulpturer. Foto: Kim Toft Jørgensen
Børn fra fire skoler i Sønderborg Kommune kan glæde sig til at deltage i et kunstprojekt, hvor de besøger deres lokale kunstværker og introduceres til en fantasifuld dialog med skulpturer. Kommunen støtter med 85.000 kr.
 
Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har sagt ja til ansøgningen fra ”Kunst ud til Folket”, som vil besøge Gråsten Skole, Rinkenæs Skole, Nordals-Skolen og Nørreskov-Skolen med sit kunstprojekt ”SNAK med syddanske skulpturer”. Projektets mål er at besøge 14 mindre byer i Region Syddanmark i år. Hvert sted er børnene med i to dage, hvor der den første dag er gadeteater og introduktion til dialog med skulpturerne, mens der på andendagen er workshops, børnenes egen dialog med skulpturerne og optagelse af videoer, som bagefter kan ses online på et danmarkskort.
 
– Jeg synes, det giver rigtig god mening, at man allerede som barn introduceres til den kunst, man møder i sin by. At man ser den, bliver inspireret, lærer at forstå den, tolke den og forholde sig kritisk og reflekterende til den. Jeg håber, at børnene i samarbejde med lærerne og kunstprojektet får glæde af det, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.
 
Udvalgets næstformand, Jesper Kock, supplerer:
– Projektet skal være med til at øge opmærksomheden på og kendskabet til den kunst, vi har i kommunen. Jeg tror, undervisningen bliver mere vedkommende for børnene, når de kan koble den til emner eller ting, de ser i deres hverdag.
 
Der arbejdes på, sammen med Kunst ud til Folket, House of Creativity i Sønderborg Kommune og skolerne, at brede projektet ud, så fx skoler fra Sønderborg, Sundeved og Sydals kan deltage i enten gadeteatret eller workshoppen.
Kunstrådet i Sønderborg Kommune har anbefalet, at kommunens støtter ansøgningen, som er i tråd med kommunens masterplan for kunst, hvor børn og unge er et fokusområde.
 
FAKTA
Kunst ud til Folket er en enkeltmandsvirksomhed, ledet af kunstformidler Søren Mølstrøm. Det er også ham, der i praksis leder børnene igennem samtalerne med skulpturerne, udvikler manuskripter til hver skulptur, gennemfører workshops og optager video mm.
Projektet SNAK med syddanske skulpturer er udarbejdet i samarbejde med Landsbyerne i Danmark med støtte af bl.a. Region Syddanmark, Spar Nord Fonden og Statens Kunstfond.
Projektet i Gråsten var i forvejen finansieret. Tilskuddet fra kommunen gør det muligt at nå ud til yderligere tre skoler.
 
https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/012e6b2e-060e-4223-a5e4-013d73fa6603.jpg

Seneste nyheder

Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

På en orienteringsaften i marts kan elever fra Sønderborg Kommunes 8. klasser møde unge fra ungdomsuddannelserne og blive inspireret til deres kommende uddannelsesvalg. Eleverne fra 8. klasser i hele kommunen samt deres forældre inviteres til at deltage i en...

læs mere
Turisterne strømmer til Sønderborg-området

Turisterne strømmer til Sønderborg-området

I 2022 bookede danske og internationale turister sammenlagt for mere end 1.450.000 overnatninger i Sønderborg Kommune. De rekordmange overnatninger svarer til en vækst på 20% i forhold til 2019 og cementerer dermed Sønderborg-området som en attraktiv...

læs mere
58 virksomheder er blevet CSR certificeret

58 virksomheder er blevet CSR certificeret

Sønderborg i Arbejde-mærket uddeles fredag den 20. januar kl. 14-15.30 i Farverihallen på EUC Syd, Hilmar Finsens Gade, 6400 Sønderborg For at markere det store samfundsansvar, som mange virksomheder i Sønderborg Kommune løfter hver dag, har Styregruppen for...

læs mere