Lej, køb eller byg din nye drømmebolig i Sønderborg-området

Her kan du få et overblik over boligområder, leje-, købe- og byggemuligheder
og meget mere i Sønderborg Kommune.

I Sønderborg Kommune bestemmer du selv, om du vil geare op eller ned – om du er til byens liv og puls eller landsbyens stille idyl.

Du får væsentlig flere kvadratmeter for pengene sammenlignet med øvrige steder i Danmark, og med 250 km krøllet kystlinje og storslået natur er det alene dit valg, hvordan dine omgivelser skal være.

Du kan selvfølgelig finde alle tænkelige boligformer – fra parcelhuse, rækkehuse og ejerlejligheder til eksklusivt liebhaveri og arkitektoniske perler. Eller du kan realisere boligdrømmen og bygge dit eget drømmehus på en af de mange smukt beliggende grunde ved kyst og skov.

 

Boligområder

Sønderborg Kommune har en stor kyststrækning, der i store træk rækker fra Flensborg Fjord og Alssund til Lillebælt. Flere byer og landsbyer ligger ved vandet eller tæt ved. Der er derfor god mulighed for at finde boliger med udsigt over vandet i Sønderborg Kommune – både i land- og byområder. Naturen er, ligesom vandet, altid inden for rækkevidde.

Sønderborg by er hovedby, og byerne Nordborg, Gråsten og Augustenborg er mindre centerbyer. Derudover findes der mange små landsbyer. De fleste landsbyer er organiseret i et meget aktivt landsbylaug-arbejde, hvor man stadig lægger vægt på nabohjælp og nære fællesskaber.

Klik på en by på kortet herunder eller læs mere i vores landsbyfolder.

Lej en bolig i Sønderborg-området

I Sønderborg Kommune er der et bredt udbud af boligforeninger, og jobtilflyttere kan komme på en særskilt venteliste hos de fleste. Det betyder, at du som erhvervsaktiv tilflytter rykker højere op i ventelisten, så du hurtigere kan få tilbudt en bolig, som du kan leje.

I Sønderborg by vil du typisk kunne få tilbudt en lejlighed til leje, mens du i andre byer også kan være heldig at få tilbudt et rækkehus med egen have.

Bemærk, at du kun kan modtage ét tilbud fra hver boligforening. Tager du ikke imod den tilbudte bolig, vil du rykke ned på den almindelige venteliste hos den pågældende boligforening.

Er du erhvervsaktiv tilflytter eller pendler, kan du kontakte boligforeningerne herunder for at komme på en særskilt venteliste til en lejebolig.

Sønderborg Kommunes boligforeninger

Boligforeningen Søbo

Boliger i Augustenborg, Fynshav, Hørup(hav), Kegnæs, Lysabild, Skovby, Sønderborg og Tandslet.

Boligforeningen B42

Boligforeningen B42 har boliger beliggende i Broager, Egernsund, Guderup, Dybbøl og Sønderborg.

Sønderborg Andelsboligforening (SAB)

SAB har boliger i Dybbøl, Sønderborg og i Vollerup (seniorboliger).

Nordborg Andelsboligforening (NAB)

Boliger i Guderup, Havnbjerg, Langesø, nordborg og Svenstrup.

Boligselskabet Danbo

Boligselskabet Danbo har boliger beliggende i de nordalsiske byer Havnbjerg, Langesø og Nordborg.

Gråsten Andelsboligforening

GAB har boliger i Alnor, Avnbøl, Blans, Gråsten, Kværs, Nybøl, Rinkenæs, Vester Sottrup og Ullerup.

Du kan med fordel finde private boliger på diverse boligportaler. Hvis du indtaster ”Lejligheder til leje i Sønderborg” på facebook, dukker ligeledes mange grupper op, hvor ledige boliger bliver vist, eller hvor du kan lave et opslag. Tag også et kig på Sønderborg Ugeavis eller Gråsten Ugeavis, som begge har de nyeste avisudgaver liggende på deres hjemmesider.

Køb en bolig i Sønderborg-området

Boligpriserne i Sønderborg Kommune ligger under regions- og landsgennemsnittet og er markant lavere end i hovedstadsområdet, hvis du gerne vil købe bolig her.

Derudover er udgifterne i forbindelse med bolig også markant lavere end i hovedstadsområdet.

Gennemsnitspriser på villaer pr m2

 • Sønderborg:              
  8.169,- DKK               
 • København:
  43.724,- DKK
 • Aarhus:
  26.647,- DKK
 • Odense:
  18.136,- DKK
 • Aabenraa:                  
  8.542,- DKK
 • Haderslev:                 
  9.321,- DKK

Se de aktuelle takster på alt fra vand og renovation til parkering og skorstensfejning.

Se en liste over alle kommunens ejendomsmæglere her.

Er du interesseret i en fleksbolig (helårsbolig uden bopælspligt), kan du her læse mere om ordningen. Du kan også henvende dig personligt i Sønderborg Kommunes Kvik-Café, hvis du har spørgsmål angående ombygning, lokalplaner etc.

Byg ny bolig i Sønderborg-området

Sønderborg Kommune har en bred vifte af smukke byggegrunde, som ligger spredt over hele kommunen, hvis du er interesseret i at bygge din egen bolig. Du kan se ledige grunde på kortet herunder.

Du kan også kontakte en byggegrundsmedarbejder, som sidder med salget af kommunale byggegrunde på tlf. 88 72 54 51.

Sønderborg Kommune tilbyder ingen rabat på byggegrunde til tilflyttere, men man er altid velkommen til at give et bud på, hvad man vil betale for en kommunal byggegrund. Økonomiafdelingen vil så tage stilling til buddet og evt. godkende det.

Se også vores film om vore attraktive byggegrunde herunder.

Ledige byggegrunde i Sønderborg-området lige nu

Søger du en midlertidig bolig?

På det lokale turistkontors hjemmeside kan du finde ferieboliger, hvis du vil starte med at leje noget møbleret og midlertidigt.

Lejerforeninger & Beboerklagenævn

Hvis du som lejer eller fremtidig lejer har brug for sparring og rådgivning, kan du kontakte en af de to lejerforeninger i Sønderborg: Danske Lejere Sønderborg eller LLO – Lejernes Landsforening.

Hvis der er uoverensstemmelser mellem lejer og udlejer om lejemål i boligforeninger i Sønderborg, kan man henvende sig til Beboerklagenævnet.

Boligstøtte?

Boligstøtte kan søges hos Udbetaling Danmark, som du også kan ringe til på tlf. 70 12 80 63.

Global Mobility Service

RelocationSyd er den lokale udbyder, som tilbyder at finde en bolig til tilflyttere. På deres hjemmeside kan du finde informationer om tilbud og priser.