Lej, køb eller byg din nye bolig

Her kan du få et overblik over boligområder, leje-, købe- og byggemuligheder og meget mere i Sønderborg Kommune.

I Sønderborg Kommune bestemmer du selv, om du vil geare op eller ned – om du er til byens liv og puls eller landsbyens stille idyl.

Du får væsentlig flere kvadratmeter for pengene sammenlignet med øvrige steder i Danmark, og med 250 km krøllet kystlinje og storslået natur er det alene dit valg, hvordan dine omgivelser skal være.

Du kan selvfølgelig finde alle tænkelige boligformer – fra parcelhuse, rækkehuse og ejerlejligheder til eksklusivt liebhaveri og arkitektoniske perler. Eller du kan realisere boligdrømmen og bygge dit eget drømmehus på en af de mange smukt beliggende grunde ved kyst og skov.

 

Boligområder

Sønderborg Kommune har en stor kyststrækning, der i store træk rækker fra Flensborg Fjord og Alssund til Lillebælt. Flere byer og landsbyer ligger ved vandet eller tæt ved. Der er derfor god mulighed for at finde boliger med udsigt over vandet i Sønderborg Kommune. Naturen er, ligesom vandet, altid inden for rækkevidde.

Sønderborg by er hovedby, og byerne BroagerNordborg, Gråsten og Augustenborg er mindre centerbyer. Derudover findes der mange små landsbyer, som er organiseret i et aktivt landsbylaug-arbejde, hvor der lægges vægt på nabohjælp og nære fællesskaber. Klik på kortet forneden og læs mere om vores byer og landsbyer.

Lej en bolig i Sønderborg-området

I Sønderborg Kommune er der et bredt udbud af boligforeninger, og jobtilflyttere kan komme på en særskilt venteliste hos de fleste. Det betyder, at du som erhvervsaktiv tilflytter, som arbejder for en privat arbejdsgiver, rykker højere op i ventelisten, hvis arbejdgiveren vil yde en garanti overfor den pågældene boligforening.

I Sønderborg by vil du kunne få tilbudt en lejelejlighed, mens du i andre byer også kan være heldig at få tilbudt et rækkehus med egen have.

Bemærk, at du kun kan modtage ét tilbud fra hver boligforening. Tager du ikke imod den tilbudte bolig, vil du rykke ned på den almindelige venteliste igen. 

Er du erhvervsaktiv tilflytter eller pendler, kan du kontakte boligforeningerne herunder for at komme på en særskilt venteliste til en lejebolig.

Sønderborg Kommunes boligforeninger

Boligforeningen Søbo

Boliger i Augustenborg, Fynshav, Hørup(hav), Kegnæs, Lysabild, Skovby, Sønderborg og Tandslet.

Boligforeningen B42

Boligforeningen B42 har boliger beliggende i Broager, Egernsund, Guderup, Dybbøl og Sønderborg.

Sønderborg Andelsboligforening (SAB)

Tilbyder boliger i Dybbøl, Sønderborg og i Vollerup.

Nordborg Andelsboligforening (NAB)

Boliger i Guderup, Havnbjerg, Langesø, nordborg og Svenstrup.

Boligselskabet Danbo

Boligselskabet Danbo har boliger beliggende i de nordalsiske byer Havnbjerg, Langesø og Nordborg.

Gråsten Andelsboligforening

Tilbyder boliger i Alnor, Avnbøl, Blans, Gråsten, Kværs, Nybøl, Rinkenæs, V. Sottrup og Ullerup.

Mange udlejningsboliger udbydes af private udlejere. Du kan med fordel finde private boliger på diverse boligportaler, i de sociale medier eller i de lokale ugeaviser i Gråsten og Sønderborg.

Køb en bolig i Sønderborg-området

Hvis du gerne vil købe en bolig, så ligger boligpriserne i Sønderborg Kommune under regions- og landsgennemsnittet, og de er markant lavere end i hovedstadsområdet eller i andre større byer i Danmark.

Derudover er udgifterne i forbindelse med bolig også markant lavere. Se de aktuelle takster på alt fra vand og renovation til parkering og skorstensfejning.

Er du interesseret i en fleksbolig (helårsbolig uden bopælspligt), kan du her læse mere om ordningen. Du kan også henvende dig i Sønderborg Kommunes Kvik-Café, hvis du har spørgsmål angående ombygning, lokalplaner etc.

Byg ny bolig i Sønderborg-området

Hvis du er interesseret i at bygge din egen bolig, så har Sønderborg Kommune en bred vifte af smukke byggegrunde, som ligger spredt over hele kommunen.

Her kan du finde et oversigtskort over alle vores attraktive byggegrunde og udstykninger.

Økosamfundet Soleng sælger ligeledes byggegrunde.

Sønderborg Kommune tilbyder ingen rabat på byggegrunde til tilflyttere, men man er altid velkommen til at give et bud på, hvad man vil betale for en kommunal byggegrund. Økonomiafdelingen vil så tage stilling til buddet. 

Se herunder vores film om vore attraktive byggegrunde.

Midlertidige boliger

Sønderborg Kommune har mange midlertidige og møblerede boliger.

Lejerforeninger & Beboerklagenævn

Kontakt en af de to lejerforeninger i Sønderborg, hvis du har brug for rådgivning: Danske Lejere Sønderborg eller LLO – Lejernes Landsforening.

Hvis der er uoverensstemmelser mellem lejer og udlejer om lejemål i boligforeninger, kan man henvende sig til det lokale Beboerklagenævnet.

Boligstøtte?

Boligstøtte kan søges hos Udbetaling Danmark, som du også kan ringe til på tlf. 70 12 80 63.

Akutbolig og beboerindskudslån

Står du og har akut behov for en bolig eller et beboerindskudslån, kan du evt. få hjælp ved kommunen.