Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

folkBALTICA: Åbningskoncert

6. maj|20:00

folkbaltica koncert i gråsten slotskirke 21. november

folkBALTICA 2022 er klar med et brag af en åbningskoncert.

Mødet mellem festivalens eget ungdomsorkester folkBALTICA Ensemblet, Sønderjysk Pigekor samt et udvalg af professionelle solister fra det øvrige festivalprogram under Harald Haugaards ledelse giver en festlig og medrivende aften fuld af spilleglæde og fællesskab på tværs af den dansk/tyske grænse.

I lighed med festivalen sidste år er der afgivet bestilling på en ny dansk/tysk sang. De to sangere og sangskrivere Synje Norland fra Niebüll og Frederik Vedersø (oprindeligt Fyn) har fået til opgave at skrive denne nye sang specifikt til koncerten. Koncerten gæstes desuden af den finske pianist og komponist Milla Viljamaa, den shetlandske violinist Kevin Henderson (The Nordic Fiddlers Bloc) og endelig dette års huskunstner den karismatiske norske danser Hallgrim Hansegaard.

I løbet af den senere år har folkBALTICA Festivalen knopskudt med det resultat til følge, at åbningskoncerten ikke længere var den tidligste koncert i festivalen, men lå inde midt i festivlen. Denne struktur ændres fra den kommende festival, hvor åbningskoncerten i Alsion atter er den reelle åbningskoncert.

Medvirkende

folkBALTICA Ensemble (D/DK)
Sønderjysk Pigekor (DK) med
Synje Norland (D)
Frederik Vedersø (DK)
Milla Vijama (FIN)
Kevin Henderson (SHET)
Hallgrim Hansegård (N)
under ledelse af Harald Haugaard

Køb billet