Multikulturhuset

Multikulturhuset

Sønderborgs nye, markante arena for kunst og kultur - tre institutioner i ét hus

Tidligere stod det gamle Ewers Pakhus på havnen i Sønderborg, men nu er pakhuset gennemrenoveret og indgår nu som en integreret del af Multikulturhuset. Multikulturhuset er en essentiel del af den masterplan, som den verdensberømte arkitekt, Frank Gehry, har tegnet. 

Sønderborg Kommune og entreprenøren, Hoffmann A/S, er nu færdige med byggeriet, som indgår i en masterplan for Sønderborgs gamle industrihavn, tegnet af verdensarkitekten Frank Gehry. 

En stor del af multikulturhuset rummer nu Sønderborgs hovedbibliotek, som dermed har ideelle rammer til at fungere som et samlingssted, hvor man både kan hente viden og oplevelser en stor del af døgnet. Børnebiblioteket forefindes i pakhusets nederste etage, mens Sønderjyllands Kunstskole bor på øverste etage, og det tyske bibliotek er rykket ind på førstesalen.
I den nye tilbygning er der voksenbibliotek og kunstsal med plads til arrangementer i stueetagen samt en café med udgang til en terrasse, ligesom der er en udsigtsterrasse højere oppe i bygningen.

Multikulturhuset er på 5.000 kvadratmeter plus 500 kvadratmeter kælder.