Tour de France kommer til Sønderborg!

Søndag d. 3. juli 2022 kommer Tour de France til Sønderborg som en del af Grand Départ. Læs mere her om ruten, overnatningsmuligheder og mere.

Nedtælling til Tour de France i Sønderborg

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Sønderborg bliver målby for tredje etape af Tour de France 2022!

Sønderborg i fokus

D. 3. juli 2022 begiver rytterne sig ud på 3. etape af Tour de Frances Le Grand Départ. Etapen på ca. 170 kilometer går fra Vejle til Sønderborg, og Sønderborg er derved i fokus, når verdens mest kendte cykelløb – Tour de France – løber over skærmen.

Fra Sønderborg flyver deltagerne videre og fortsætter løbet under sydligere himmelstrøg.

Siden her vil løbende blive udbygget med mere information efterhånden som planlægningen skrider frem. 

Tour de France relaterede events

Sønderborg Kommune markerer nedtællingen til Tour de France fra d. 23. marts 2022 med 100-dages programmet – spændende events og arrangementer med noget for alle.

Loading begivenheder

Kommende begivenheder › Tour de France 2022

List of begivenheder

Tour de Syd – Syddanmarks største cykelfest

29. maj 2022

Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere afsted på løbets 3. etape, går ruten ned…

+ Eksporter begivenheder

Bliv en del af Tour de France i Sønderborg

Bliv frivillig

Vi mangler masser af frivillige til planlægningen af Tour de France 2022, og du kan allerede nu tilmelde dig. Så modtager du besked som den første, når vi er klar til at præsentere de forskellige spændende opgaver til Tour de France.

Deltag som erhvervsaktør

Som erhvervs- eller handelsaktør har du mulighed for at blive en del af Tour de France med fx aktiviteter og udsmykning.

Kontakt Sønderborg Kommunes Erhvervsservice med dine spørgsmål:

Tlf:  21 60 27 12
Mail: brek@sonderborg.dk

Brug Tour de France materialer - for virksomheder og foreninger

Vær en del af fællesskabet omkring Sønderborg og Tour de France 2022 og anvend vores materialer med billeder, video, powerpoint og tekst:

Ansøg 'Vores Tour'-puljen til aktiviteter inden løbsdagen

Sønderborg Kommune har oprettet en særlig pulje til aktiviteter i 100-dages programmet frem mod Tour de France d. 3. juli 2022.

Læs mere om puljen her.

Sælg føde- og drikkevarer eller afhold events på løbsdagen

Som virksomhed eller aktør kan du den 3. juli 2022 sælge varer på en stadeplads eller afholde en aktivitet på én af vores tre hotspots, som er samlingsstederne for publikum.

Læs mere om stadepladserne, ansøgningsprocessen, priser m.m. eller send en mail til tour@sonderborg.dk, hvis du vil arrangere en aktivitet på dagen. Husk at beskrive jeres aktivitetstype/indslag, indhold, forventninger til pladskrav samt primære målgruppe.

Vær med på cyklen

Kom ud og oplev lokalområdets smukke natur med de 12 spændende cykelture, som Cykelforum Sønderborg har fundet til sønderborgerne og turister.

Og så kan du dele din fede cykeloplevelse på de sociale medier med #påcykelisonderborg og #grønmålby  så viser vi sammen, hvor  sjovt, sundt og klimavenligt cykling er.

Information på løbsdagen

Tryk på plus-tegnet for at udvide fanen

Information om hotspots og målområde

Når touren søndag den 3. juli 2022 kommer til Sønderborg, laves der tre hotspots langs ruten med storskærme, stadepladser, toiletter og forskellige aktiviteter og indslag i løbet af dagen.

På de tre hotspots i Gråsten, på Dybbøl Banke og Borgmester Andersens Vej kan fans og publikum nyde dagen og følge cykelløbet, fra det starter i Vejle, til rytterne cykler forbi.

Det er selvfølgelig også muligt at stå i målområdet, hvor der også er en storskærm.

I målområdet vil der, når løbet er slut, være mulighed for at se rytterne foran deres holdbusser, inden de kører til lufthavnen og flyver mod Frankrig.

Trafikinformation

Cykelrytterne kører fra Aabenraa Kommune ind i Sønderborg Kommune fra Felsted og ned mod Gråsten.

Hele ruten gennem Sønderborg Kommune bliver lukket ned 4-6 timer før, rytterne cykler gennem.

Du må stå alle steder – både i målområdet og ude på ruten. Men vær opmærksom på, at du naturligvis ikke må stå ude på kørebanen, hvor rytterne kan komme drønende med over 60 km i timen. 

Se vores video om ruten her

Sønderborg – Verdens Grønneste Målby