Sønderborg bliver målby i Danmarks største cykelløb

Sønderborg er målby på etape 2 onsdag den 11. august 2021, når PostNord Danmark Rundt 2021 cykler til Sønderborg efter 183 km.

Læs information for turister

Trafikinformation i forbindelse med PostNord Danmark Rundt i Sønderborg

For at sikre, at vejene er helt ryddet for biler, er der fra den 11. august standsningsforbud på alle de vejstrækninger, der er markeret på kortet nedenfor.

Farvekoderne viser, hvilke veje, der derudover er spærret i forskellige tidsrum den 11. august, hvor selve cykelløbet finder sted. Prikkerne viser, hvilke parkeringspladser, der er spærret.

Omkørsel

Kørende trafik, der skal til og fra Als i tidsrummet 15.00-19.00, henvises til Alssundbroen (den store bro).

Enkelte områder i byen vil en del af dagen være helt lukket for kørende trafik. Borgere og virksomheder i områderne vil få nærmere besked herom. Redningsberedskab vil naturligvis kunne komme frem til enhver tid.

Cyklister kan færdes i byen hele dagen, men skal trække cyklen på de strækninger, hvor cykelløbet finder sted. Gående kan passere, og der bliver rig lejlighed til at opleve de professionelle ryttere på tæt hold.

Sikkerhed

På hele ruten vil etapen blive fulgt af politiets færdselsafdeling på motorcykler samt racemarshalls på motorcykler, og færdselsanvisninger fra disse skal følges og efterkommes.

På Rundstrækningen i Sønderborg by vil afspærringen blive suppleret med personale fra politihjemmeværnet, og deres anvisninger skal også følges.

Kontakt ved spørgsmål

Connie Ohlsen Davidsen

Teknisk designer, Sønderborg Kommune

Tlf. 88 72 55 89 / 27 90 55 89

Sønderborg Banegård lukkes for biler

Togstationen kan ikke tilgås med hverken bil, bus eller taxa den 11. august i tidsrummet 15.00-19.00, hvorfor passagerer, der skal til eller fra stationen må gå sig til rette eller trække cyklen det sidste stykke vej til stationen. Det berører rejsende på afgangene klokken 15.34 og 17.34 samt ankomsterne klokken 15.22 og 17.22.

Kong Christians den X's bro lukket for sejlende

Sejlende, der ønsker at passere Alssund den 11. august skal være opmærksomme på, at broen er lukket fra kl. 15.00-19.00.

Nedtælling til PostNord Danmark Rundt i Sønderborg

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Anden etape går fra Ribe til Sønderborg onsdag den 11. august 2021. Opløbet bliver ved Dybbøl Mølle, hvor Magnus Cort vandt i 2016, som var sidste gang cykelløbet var i Sønderborg.

Etapen starter i Ribe og bevæger sig sydpå, og cykelrytterne når ind i Sønderborg Kommune ved Flensborg Fjord og kører over Rinkenæs til Gråsten, hvor de kommer gennem selve byens centrum. 780 kilometer venter rytterne fordelt på fem etaper, når PostNord Danmark Rundt 2021 afvikles i august.

Når rytterne kommer til Slotsbakken/Feldstedvej i Gråsten, så er resten af ruten stort den samme rute som Tour de France etapen til Sønderborg i 2022. For cykelrytterne kører over Adsbøl og Nybøl til Dybbøl Banke, og derfra går det, med en afstikker over Grønnekærvej, til den rute i Sønderborgs bymidte, som også bliver TDF-ruten i 2022. Dog med den tilføjelse, at cykelrytterne ikke får mål i Sønderborg, men i stedet cykler videre til Dybbøl Banke og kører derefter en rundstrækning i centrum og på Dybbøl Banke tre gange, inden en vinder kåres.

Feltet i PostNord Danmark Rundt 2021 bliver på 140 ryttere fra 20 hold med deltagelse af alle fire danske continental hold, PostNord landsholdet og rigtig mange danske ryttere på World Tour holdene. Det betyder, at der er mange danske talenter og stjerner med i cykelløbet sammen med dygtige udenlandske World Tour- og Pro Teamsryttere, og det sikrer et cykelløb på allerhøjste niveau.

Den 30. udgave af PostNord Danmark Rundt køres 10-14. august 2021. Der køres 5 etaper, på i alt 780 kilometer.

Ruten kort

Den røde streg på kortet viser cykelruten i Sønderborg Kommune.

Den blå streg viser rundstrækningen i Sønderborg by, der køres tre gange.

Den allerbedste oplevelse vil du som tilskuer få i målområdet på Dybbøl Banke. Ikke mindst fordi du vil være tæt på cykelrytterne, da de tre gange kører på en rundstrækning med mål på Dybbøl Banke.

Men ellers er det også godt at stille sig op på rundstrækningen i Sønderborg  f.eks. ved Jomfrustien, hvor rytterne skal kæmpe sig op ad den smalle brostensbelagt stigning eller ved Kong Christian X Bro, hvor rytterne kommer 2 gange på hver omgang. Hvilket betyder at feltet passere 6 gange inden for ca. en lille halv time.

Endelig er det også muligt langs hele ruten i Sønderborg Kommune, som du kan se på kortet.

PS: Vær opmærksom på, at det kan være svært at finde en p-plads tæt på rundstrækningen i Sønderborg. Så vi anbefaler, at du kommer i god tid.

Tidsplan for etapen i sønderborg-området

}
16.31

Rinkenæs

}
16.37

Gråsten

}
16.42

Adsbøl

}
16.47

Nybøl

}
16.58

Sønderborg

}
17.43

Mål ved Dybbøl Mølle