Sønderborg bliver målby i Danmarks største cykelløb

Sønderborg er målby på etape 2 onsdag den 11. august 2021, når PostNord Danmark Rundt 2021 cykler til Sønderborg efter 183 km.

Læs information for turister

Nedtælling til PostNord Danmark Rundt i Sønderborg

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Anden etape går fra Ribe til Sønderborg onsdag den 11. august 2021. Opløbet bliver ved Dybbøl Mølle, hvor Magnus Cort vandt i 2016, som var sidste gang cykelløbet var i Sønderborg.

Etapen starter i Ribe og bevæger sig sydpå, og cykelrytterne når ind i Sønderborg Kommune ved Flensborg Fjord og kører over Rinkenæs til Gråsten, hvor de kommer gennem selve byens centrum. 780 kilometer venter rytterne fordelt på fem etaper, når PostNord Danmark Rundt 2021 afvikles i august.

Når rytterne kommer til Slotsbakken/Feldstedvej i Gråsten, så er resten af ruten stort den samme rute som Tour de France etapen til Sønderborg i 2022. For cykelrytterne kører over Adsbøl og Nybøl til Dybbøl Banke, og derfra går det, med en afstikker over Grønnekærvej, til den rute i Sønderborgs bymidte, som også bliver TDF-ruten i 2022.

Dog med den tilføjelse, at cykelrytterne ikke får mål i Sønderborg, men i stedet cykler videre til Dybbøl Banke og kører derefter en rundstrækning i centrum og på Dybbøl Banke tre gange, inden en vinder kåres.

Feltet i PostNord Danmark Rundt 2021 bliver på 140 ryttere fra 20 hold med deltagelse af alle fire danske continental hold, PostNord landsholdet og rigtig mange danske ryttere på World Tour holdene. Det betyder, at der er mange danske talenter og stjerner med i cykelløbet sammen med dygtige udenlandske World Tour- og Pro Teamsryttere, og det sikrer et cykelløb på allerhøjste niveau.

Den 30. udgave af PostNord Danmark Rundt køres 10-14. august 2021. Der køres 5 etaper, på i alt 780 kilometer.

Ruten kort

FAQ

Tryk på plus-tegnet for at udvide fanen

Hvor kan jeg bedst se cykelløbet som tilskuer?

Den allerbedste oplevelse vil du få i målområdet på Dybbøl Banke. Ikke mindst fordi du vil være tæt på cykelrytterne, da de tre gange kører på en rundstrækning med mål på Dybbøl Banke.

Men ellers er det også godt at stille sig op på rundstrækningen i Sønderborg  f.eks. ved Jomfrustien, hvor rytterne skal kæmpe sig op ad den smalle brostensbelagt stigning eller ved Kong Christian X Bro, hvor rytterne kommer 2 gange på hver omgang. Hvilket betyder at feltet passere 6 gange inden for ca. en lille halv time. 

Endelig er det også muligt langs hele ruten i Sønderborg Kommune, som du kan se på kortet.

PS: Vær opmærksom på, at det kan være svært at finde en p-plads tæt på rundstrækningen i Sønderborg. Så vi anbefaler, at du kommer i god tid.

Hvilket tidspunkt kan jeg forvente at se cykelløbet?

Rytterne forventes at komme ind i Sønderborg Kommune ved Rinkenæs ca. kl. 16.30.

Løbet forventes at være i Sønderborg ca. kl. 17, og rytterne forventes at køre ind på rundstrækningen, der skal køres tre gange, ca. kl. 17.15 (Se rundstrækningen i Sønderborg her)

Rytterne forventes at cykle over målstregen på Dybbøl Banke ca. kl. 17.45.