SPIEGELUNGEN

Kunstdesignet SPIEGELUNGEN i byparken i Nordborg, nær Nordborg Slot er skabt af den tyske billedkunstner Martin Schräder.

Læs om ferniseringen den 26.9.2020
Martin Schräder

Martin Schräder

Billedkunstner

Mit navn er Martin Schräder og jeg er billedhugger. For det meste arbejder jeg med natursten og former hovedsageligt figurer af dem. I princippet er det portrætter, fordi jeg bruger lysbilleder fra mennesker som  model, uden dog derved at fremmedgøre afbildningen af dem væsentligt. Den figur, som er ved at opstå, lader jeg forblive i dens silhouette. Som supplerende middel bruger jeg farve, i de seneste år hovedsageligt tusch. Jeg bruger denne som lasur, således at stenens egenart bevares. Skulpturernes dramaturgi svarer til min kunstneriske bearbejdning af idéer. Den er næsten altid præget af kontemplative tanker og knyttet til den konstante beskæftigelse med – hvordan jeg kan se verden, og hvad jeg ønsker at konkludere deraf.

I 2020 fylder jeg 60 år. I begyndelsen af mit liv er jeg opvokset på børnehjem i Hagen/Westfalen, men har været så heldig at jeg blev adopteret, da jeg var fem år gammel. Da jeg var 15 år fik jeg den idé at beskæftige mig med kunst. Men der gik helt frem til jeg var 22, inden jeg virkelig for alvor har beskæftiget mig med kunst. Jeg har desuden afsluttet en uddannelse som stenhugger inden for byg og restaurering,  arbejdet som scenograf og læst kunst i Kiel og Bergen (Norge). Siden 1996 har jeg arbejdet jeg som selvstændig kunstner.

www.martinschraeder.de

Om stedet og kunstdesignet

Nordborg Slot, Nordborg
Nordborg Slot har en lang historie, men i nyere tid har det været såvel højskole for tysksindede som efterskole for dansksindede. Skolen blev betragtet som en vigtig del af danskheden efter 1920 og blev støttet med midler fra Danmark. I dag er det en meget søgt efterskole samt hjemsted for en populær musikfestival.

VERBUNDENHEIT
Forbundethed / Connectedness
To figurer af natursten (Anröchter Dolomit). Spejlet, farverigt fastsat på sin egen sokkel. En afslappet holdning, et blik tilbage og samtidigt et møde med sig selv. En spejling. Fra i går og i morgen eller nutid og fremtid. Placeringen er isoleret, enhver har sin egen sokkel, sin egen verden. Soklerne er blevet forrykket i forhold til hinanden og er ikke på samme niveau. Det er forskellige positioner. Et farvet bånd synes at forene begge figurer. Rød, hvid, blå, hvid og lyserød har en flydende overgang, changerer og forandrer således skulpturernes ellers monokrone virkning. Det maleriske element forandrer således de enkelte figurers silhouetteagtige plasticitet og giver dem et bånd. De er forbundet.

Materialer:  Anröchter Dolomit med blæk
Mål: 2,2 x 0,9 x 0,9 meter