Arkitekturens Dag

Sønderborg Kommune præmierer god arkitektur, bygningsbevaring, uderum og gode, lokale initiativer.

I forbindelse med Arkitekturens Dag d. 5. oktober 2020 uddeler kommunen
Anerkendelsen for Smuk Bygningskultur. I år kan du også stemme på “Borgernes Favorit”.

Læs mere om Anerkendelsen 2020Stem på Borgernes Favorit 2020

Arkitekturens Dag 2020.

Tilmelding slut.

Alsion
Arkitekturens Dag og Anerkendelsen for Smuk Bygningskultur Tid: 5. oktober 2020 kl. 16:30 – kl. 19:00

Tilmelding til Arkitekturens Dag 2020 er nu slut. På Arkitekturens Dag den 5. oktober præmierer Sønderborg Kommune god arkitektur, by- […]

Stem på “Borgernes Favorit” 2020

Afstemningen går til og med den 4. oktober 2020.

Som noget nyt i år kan du som borger stemme på din favorit – Borgernes Favorit 2020. Der er 17 forskellige projekter, som du kan stemme på, og du finder afstemningen via knappen nedenfor.

Byvandringer

Som optakt til Arkitekturens Dag den 5. oktober inviterer Sønderborg Kommune alle interesserede med på tre byvandringer tre forskellige steder i kommunen. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. 

Hofrådens Hus

Prisen

Vinderne af de fire hovedkategorier præmieres med en støbt bronzeplakette skabt af de lokale kunstnere Vibeke Fonnesberg og Hanne Ida Helstrup Knudsen.

Bedømmelse

Kommer snart…
Her kan du læse mere om bedømmelsesprocessen og årets fagjury.

Tidligere vindere

På billederne i galleriet kan du se og læse nærmere om de tidligere vindere af Sønderborg Kommunes Anerkendelse for Smuk Bygningskultur.

Historien bag vinderne – 2019

Smukt Nybyggeri
– Alssundkollegiet

Motivation:

“Kollegiet er opført med respekt for det omkringliggende miljø og områdets historiske lag uden at gå på kompromis med den moderne og kontrastfulde arkitektur. Det danner en smuk ramme af hjemlig arkitektur, der ikke alene bidrager til et godt studieliv, men også et aktivt socialt liv.”

Smukt Uderum
– Mjelsgaard

Motivation:

“Haven ved Mjelsgaard står meget velbevaret og autentisk landhave, der binder det historiske gårdanlæg sammen. De gamle, smukke træer og busketter rammer haven ind og skaber spændende forløb af mindre haverum og nicher. Haven indbyder til ophold og fordybelse for besøgende og formidler stedets historiske identitet.”

Godt lokalt initiativ
– Mjels Pumpehus

Motivation:

“Det gamle pumpehus ved Mjels Sø Udsigt er, som følge af et frugtigt samarbejde mellem lokale ildsjæle og Aage V. Jensens Fond, omdannet til naturformidlingshus i 2017. Pumpehuset er på en enkel, men effektfuld måde omfprmet så det inviterer til ophold og formidling. Her får besøgende mulighed for at opleve, føle og smage på naturen før, nu og i fremtiden.”

Smukt Istandsættelse
– Pøl i Nordborg

Motivation:

“Det smukke stuehus til Tontoftgård, Tontoft 13, Pøl i Nordborg blev præmieret med prisen for Smuk Istandsættelse. Huset har igennem de senere år gennemgået en omfattende renovering, herunder udskiftning af tag, vinduer samt restaurering af yderdøre.”