Grøn Førertrøje 1. stafet:
Niko-Servodan – Gør din bolig smart og spar energi med Niko

Fremtidens hjem er smart og her skal være nemt at spare på energien. Det er filosofien bag Niko Home Control, hvor en husstand kan spare penge på el- og varmeregningen.

Elprisernes himmelflugt har fået forbrugernes øjne op for smarte og energibesparende løsninger. Derfor oplever Niko en stigende efterspørgsel på Niko Home Control systemet, hvor familien kan opnå besparelser på el- og varmeregningen og samtidig øge komforten og trygheden i hjemmet

Niko Home Control er et fremtidssikret smart home system til automatisering af boligens installationer som stikkontakter, afbrydermateriel, lyd, varme- og ventilationssystem i et intelligent samspil. Systemet er intuitivt og fleksibelt i hverdagen og giver husstanden mulighed for at styre energiforbruget samtidig med, at komfort og tryghed i boligen øges.

Energibesparelser er en del af DNA’et i Niko, som løbende udvikler nye funktioner i systemerne, så det bliver nemmere at spare på energien. Når man kan følge sit forbrug, ændrer familien adfærd, fordi der går sport i at blive endnu bedre til at bruge energi med omtanke.

I boligprojektet Lindehaven i Sønderborg har Mikael Jensen fra Boligselskabet B42 fokus på bæredygtighed. Samtlige 52 lejeboliger er fremtidssikret med den innovative smart home-løsning fra Niko. Michael Jensen fortæller, at det er en del af boligforeningens bæredygtighedsstrategi, at den vil gå forrest og afprøve nye ting. Efter det første møde med Niko tænkte han straks: ”Ja – det er jo lige det her, jeg har søgt efter”.

Med Home Control får lejerne et smart system, som de kan styre både belysning, varme, ventilation og elforbrug med – enten via den lille Niko Digital black eller via en app på deres smartphone. Systemet har fx en sluk alt-funktion, så beboerne undgår at have TV, PlayStation og kaffemaskine stående på standby, og de kan nemt indstille gulvvarmen til at sænke temperaturen med en grad om natten eller slukke for den, når de er på ferie.

Initiativet bag Den Grønne Førertrøje

14 grønne partnere viser i 14 uger konkrete eksempler frem på grøn omstilling i Sønderborg Kommune i Den Grønne Førertrøje op til Tour de France. Der er både borgere, virksomheder, foreninger og kommunen, som arbejder med bæredygtighed, klima og miljø, og den brede repræsentation er helt bevidst, da det er grunden til, at Sønderborg-området har succes med den grønne dagsorden.

Med Tour de France i Sønderborg møder verdens største cykelløb verdens grønneste målby. Fra den 23. marts og frem til cykelløbet den 3. juli 2022 præsenterer Sønderborg Kommune et stærkt, grønt førerhold, der skiftevis tager Den Grønne Førertrøje på og viser, hvordan verdens grønneste målby gør en bæredygtig og grøn forskel.

Hver uge præsenteres en grøn førertrøje-partner, der står for en grøn aktivitet. Det kan være et foredrag, rundvisning eller anden begivenhed, der inddrager borgerne. Den Grønne Førertrøje skal inspirere til, hvordan vi i fællesskab løfter den grønne dagsorden.

De 14 grønne fortællinger finder du også som udstilling i shopping center Borgen. Det sker i samme butik, hvor SAABU sælger sine bæredygtige produkter.

Den Grønne Førertrøje udstiller i Borgen fra den 23. marts – 2. juli
Tirsdag – fredag: 12-17
Lørdage: 10-13

Vi glæder os til at se dig!
#greensonderborg #grønmålby #Sønderborg

Niko-Servodan aktiviteter i Den Grønne Førertrøje, Borgen Shopping – 1. sal 

Fredag 25/3: Kl. 14.00 – 17.00
Lørdag 26/3: Kl. 10.00 – 13.00

  • Gør dit hjem smart og spar energi – Dialog og hands-on demonstration af Niko Home Control
  • ”Hvordan sparer du energi hjemme i din familie? Hvad er et smart hjem?
  • Deltag i tegnekonkurrence og vind en Niko drikkedunk og madkasse
  • Sluk lyset til Earth Hour lørdag den 26. marts kl. 20.30-21.30: Vi uddeler go-card med tips og et fyrfadslys

Verdens største cykelløb møder verdens grønneste målby

14 grønne partnere viser i 14 uger konkrete eksempler på grøn omstilling i Sønderborg Kommune i “Den Grønne Førertrøje”.

Grøn Førertrøje stafet 1: Niko-Servodan

Fremtidens hjem er smart og her skla være nemt at spare på energien. Det er filosofien bag Niko Home Control, hvor en husstand kan spare penge på el- og varmeregningen.

Grøn Førertrøje stafet 2: House of Science

House of Science motiverer, inspirerer og begejstrer med den nyeste viden om klima, innonvation og bæredygtighed baseret på en praksisnær og lokalt forankret tilgang.

Grøn Førertrøje stafet 3: Ungeklimarådet

Konsekvenserne af klimaforandringer er de yngre generationers byrde. Derfor er det vigtigt, at de unge bliver klædt på til klimahandling. Sønderborg Ungeklimaråd overtager den grønne førertrøje i uge 14, og så åbner vi for de unges stemme i klimadebatten.

Grøn Førertrøje stafet 4: Bygma

Som den største danskejede leverandør til byggeriet ønsker Bygma at inspirere håndværkere, bygherrer, arkitekter og entreprenører til i højere grad at anvende bæredygtige materialer i byggeriet ved at gøre det let at træffe ”det grønne valg”. I Bygma mærker vi også produkter med ”det grønne valg” for at gøre det nemt at vælge bæredygtige materialer

Grøn Førertrøje stafet 5: Bitzer Electronics

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Grøn Førertrøje stafet 6: Sønderborg Forsyning

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Grøn Førertrøje stafet 7: Bæredygtig Transport

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Grøn Førertrøje stafet 8: EUC-Syd - klimamad

Du kan passe på dig selv og klimaet ved at spise mindre kød og flere bælgfrugter. Hvis landbrugs- og fødevareproduktion gennemføres på en bæredygtig, produktiv og ressourceeffektiv måde, er der ingen tvivl om, at fødevaresektoren kan bidrage til at opfylde de 17 verdensmål.

Grøn Førertrøje stafet 9: ProjectZero - CO2-neutral

Masterplan2029, som et enigt Byråd har besluttet at gennemføre, skaber et CO2-neutralt energisystem og sikrer samtidig, at den grønne omstilling sker på den mest effektive måde, så omkostningerne minimeres til glæde for borgerne.

Grøn Førertrøje stafet 10: Gråsten Landbrugsskole

De unge er vigtige i den grønne omstilling, og derfor inddrages eleverne igennem undervisningen på Gråsten Landbrugsskole i den grønne omstilling af skolens eget landbrug. Landbrugsskolen videreuddanner lærerne, så de er helt opdateret om den nyeste viden om bæredygtige løsninger i landbruget. Dermed bliver den grønne omstilling basisviden for eleverne.

 

Grøn Førertrøje stafet 11: Naturvejlederne

Bæredygtighed i børnehøjde: Naturen kommer på børnenes skoleskema, når de besøger Kær Vestermark. Og Naturpark Nordals bringer naturen i børnehøjde hos de yngste.

Sønderborg Kommune - Værtsby for IEA-konferencen 2022

Sønderborg er værtsbyfor verdens vigtigste konference for energieffektivisering. Sønderborg Kommune følger konferencen, der løber fra den 8. og 9. juni.

Grøn Førertrøje stafet 12: Center for Verdensmål

Sønderborg Kommune i færd med at etablere landets eneste Center for Verdensmål tæt på Sønderborg By. De 140 hektar fredet natur ligger kun en lille gåtur fra Sønderborg By, og skønheden og roen kan fx nydes på cykel eller til fods på områdets mere end 20 km stier.

 

Grøn Førertrøje stafet 13: Gråsten Teglværk

En ny slags huse med Matzen-Tegl: Bedre sundhed og mere velvære i teglstensbygninger med DGNB Platin-bæredygtighedscertifikat og DGNB Hjerte-certifikat.

Grøn Førertrøje stafet 14: SAABU - Beskæftigelse til handicappede

Kom og mød SAABU i Borgen Shopping, 1. sal! Når Tour de France indtager Sønderborg og i tiden op til, trækker medarbejderne fra SAABU i den grønne førertrøje i indkøbscentret Borgen.