Bliv frivillig i Sønderborg Kommune

Som frivillig gør du en forskel for alle vores borgere, turister og potentielle tilflyttere.

Hvad enten du brænder for at sætte Sønderborg Kommune på landkortet med store begivenheder, give omsorg til udsatte og ældre gennem det sociale og sundhedsfremmende arbejde, hjælpe tilflyttere og borgere med forskellige baggrunde med at finde sig til rette eller gøre vores kommune tryg og sikker, er valget helt op til dig.

Som frivillig er du med til at gøre Sønderborg-området til et attraktivt sted at bo og leve i, og mulighederne er mange.

Afhængig af hvilket område du gerne vil være frivillig inden for, vælger du i høj grad selv, hvornår du ønsker at arbejde og med hvad.

Vær dog opmærksom på reglerne omkring frivilligt arbejde, hvis du modtager offentlige ydelser.

Bliv frivillig inden for

Kultur- og eventområdet

Meld dig som frivillig inden for kulturområdet til vores spændende arrangementer i kommunen. Bliv bl.a. frivillig til Tour de France 2022 eller events i Sønderborghus.

Social- og sundhedsområdet

I Sønderborg Kommune har vi ca. 200 foreningsfællesskaber på det frivillige sociale og sundhedsfremmende område, som alle er klar til at støtte og hjælpe udsatte personer i kommunen.

Beredskabet

I Sønderborg Kommune kan du deltage i det frivillige beredskabsarbejde blandt det frivillige brandværn, forplejningsenheden eller søredningstjenesten.

Bosætning og tilflyttere

Vil du gerne være med til at tiltrække, modtage og fastholde tilflyttere? Så tilmeld dig som frivillig og deltag fx i planlægningen af sociale arrangementer og andre bosætningstiltag i kommunen.

Det får du ud af at være frivillig

Større netværk

Du udbygger dit personlige og professionelle netværk og møder andre engagerede mennesker som frivillig.

Erfaring på CV'et

Du kan sætte nye kompetencer fra dit arbejde som frivillig på dit CV, når du søger uddannelse eller job.

Fællesskab

Du oplever et fantastisk sammenhold, fællesskab og socialt samvær sammen med de andre frivillige, når du gør en forskel for andre mennesker.