Indlæser Begivenheder

Wild Animal – en retrospektiv udstilling med Niels Reumert

4. november 2021 | 15:00 - 6. januar 2022 | 17:00

 

 

Wild Animal er en retrospektiv udstilling af Reumerts arbejde med malerier fra hans tidlige år i 1970’erne til i dag. Wild Animal ser nærmere på kunstnerens forhold til den naturlige verden som en kommentar til vores moderne liv. Trods tidernes skiften forbliver Reumert stadig ihærdigt trodsig og endda mere forud for sin tid. Reumerts manglende respekt for sin tids kunstneriske dogmer fik sat hans maleri i kategori som neoekspressionistisk længe før bevægelsen, med navne som Basquiat, blev en del af den kunstneriske tidsånd i 1980’erne. Reumert blev først betragtet som “et ungt dansk vilddyr” af en af ​​Danmarks mest berømte kunstkritikere, afdøde Pierre Lübecker, og da kunstverdenen begyndte at give kunstneren seriøs opmærksom, hang det ved.

Reumert finder især inspiration hos dyr, og det er i disse værker at kunstnerens budskaber er mest profetiske. I udstillingen er der værker, hvorfra fugle, primater og slanger flagrer, glider og driver sig selv, fremad — nogle gange tøvende og andre gange aggressivt. Reumert inviterer beskueren til at overveje udviklingens hastighed i kontrast til den menneskelige natur.

I en række erotiske værker leger Reumert dygtigt med kærlighed og lyst som omskiftelige tilstande hos det menneskelige dyr. Mand og kvinde er tæt sammenflettet, snoet af begær, transcenderende. Værkerne er erotisk eksplicitte, men samtidig ømme og sjælfulde. Snarere end det dyriske fremkalder de den kraftfulde, og dog ømme side af sex – et spil, som det vilde menneskelige dyr spiller for at fortsætte sin udsøgte søgen efter mening.

OM NIELS REUMERT
Niels Reumert (f. 1949) blev uddannet på Erling Frederiksens Tegneskole på Glyptoteket København (1969), Det Kongelige Danske Kunstakademi (1974) og Accademia di Belle Arti, Venedig (1972).
Reumert debuterede i 1971 som en del af kunstnergruppen Violet Sun. Hans første solo udstillinger var på Kunstforeningen i København i 1974 og Galloperiet i fristaten Christiania i 1977. Han præsenterede over 40 soloshows i de følgende 40 år.
Reumert studerede og malede i New York City (USA), Italien, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Mexico, Nepal, Indien, Sri Lanka og Cambodja.

Reumerts arbejde er repræsenteret på Statens Museum for Kunst (Nationalgalleriet), Nordjyllands Kunstmuseum (DK), Randers Kunstmuseum (DK), Statens Kunstfond (Dansk Kunstfond), Carlsbergfonden (DK), Henie-Onstand Kunstsenter (Oslo, Norge), Oslo City Art Collection (Norge), Library of Congress (Washington DC, USA), Hafnarborg (Island), Schiller-Nationalmuseum (Marbach, Tyskland), Deutsche Bibliotek (Frankfurt am Main, Tyskland), bayersk Statsbibliotek (München, Tyskland) og The Americas Collection (Nicaragua), blandt mange andre. I 2009 etablerede Det Kongelige Bibliotek i København, Danmark et Niels Reumert -arkiv.

ÅBNINGSTIDER

Fernisering: 4. november 2021 15.00 – 20.00
Udstillingsperiode: 4. november 2021 – 6. januar 2022
Åbent: Tirsdag – søndag 12.00-17.00, helligdage undtaget

ADRESSE
Palævej 9
DK-6440 Augustenborg

OM AUGUSTENBORG_PROJECT
Augustenborg_Project er et innovativt kunst-, mad- og creators space, som har til huse i et tidligere psykiatrisk hospital idyllisk beliggende mellem de historiske bygninger Augustenborg Slot og Augustiana Kunsthal.

A_Art_Project er et moderne udstillingssted, kunstpark og art residency.
A_Art_Project huser udstillinger af samtidskunst og inviterer kunstnere til at bo og arbejde på stedet. Inspireret af dets historie, samt det altid udviklende spørgsmål om hvad der anses for at være uden for normalen i ​​den brede offentlighed og samfundet generelt, har dette sted til formål at give plads til dem, der ikke er en del af eller som udfordrer det nuværende etablissement samt kunstverdenens traditionelle opdeling af praksisfelter.
A_Food_Project huser Café Downstairs, der serverer mad baseret på lokale råvarer samt gastronomiske pop-ups.
A_Work_Project tilbyder billige atelierer og kontorer til kunstnere, iværksættere og andre skabere.
Omdrejningspunktet for de tre dele af Augustenborg_Project er at styrke og udfordre, ingen idé er kan være for dristig eller skør.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
4. november 2021 | 15:00
Slut:
6. januar 2022 | 17:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Augustenborg_Art_Project
Palævej 9
Augustenborg, 6440
+ Google Maps
Telefon
31367374
Se Sted hjemmeside

Tilmelding er lukket for dette borgermøde