Indlæser Begivenheder

Udstilling af Mette Winckelmann på Augustiana

25. september 2021 | 12:00 - 28. november 2021 | 16:00

LAILA UTI er en totalinstallation, der går på tværs af kunstgenrerne og inddrager maleri, tekstilobjekter & arkitektur.

Mette Winckelmanns soloudstilling LAILA UTI blev ramt af Corona-krisen. Den skulle efter planen have været åbnet d. 21.03.20 og stod klar, da samfundet lukkede ned. I samråd med kunstneren har vi derfor planlagt at genopsætte den i efteråret 2021.

Udstillingen består ikke af afsluttede enkeltværker, men er en totalinstallation, der går på tværs af kunstgenrerne og inddrager maleri, tekstilobjekter, arkitektur og lyd. Udstillingen er bygget op omkring 3 m. høje vægmoduler, der tilsammen danner et forløb man kan gå rundt i. Mette Winckelmann har tidligere vist udstillingen i Viborg Kunsthal, men har til Augustiana installeret LAILA UTI med udgangspunkt i Augustianas rammer.

Om kunstneren
Mette Winckelmann (f. 1971) er opvokset i Guderup på Als, men har i dag base i København. Hun er uddannet fra Academy of Art and Design, Bratislava, Slovakiet i 1996-97 og ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, København i 1997-03. Mette Winckelmann er repræsenteret på museer og samlinger i ind- og udland, bl.a. Statens Museum for Kunst i København. Af tidligere soloudstillinger kan bl.a. nævnes Stop Calling Me Names på Gl. Holtegaard, 2018 og Come Undone på Overgaden, 2016. Mette Winckelmann står bag flere markante kunstværker i det offentlige rum, bl.a. den lange mur, der omkranser Viborg Kunsthal, og hun arbejder pt. på en stor keramisk udsmykningsopgave til det nye universitetshospital i Køge. I 2019 blev Winckelmann tildelt det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Der kan forekomme ændringer i informationer og datoer.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond og har i en lidt anden form tidligere været vist på Viborg Kunsthal.

 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
25. september 2021 | 12:00
Slut:
28. november 2021 | 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Augustiana Kunstpark & Kunsthal
Palævej 10-14
Augustenborg, 6440 Danmark
+ Google Maps