Indlæser Begivenheder

Udstilling af Julie Boserup på Augustiana

22. maj 2021 | 12:00 - 25. juli 2021 | 16:00

Den danske billedkunstner Julie Boserup præsenterer collagen og fotografiet i et udvidet felt, når hun dekonstruerer og omdanner rum og arkitektur i udstillingen Transformer.

Med collagen som sit kunstneriske udgangspunkt skaber Julie Boserup komplekse rum med flere dimensioner. Hun har formet sin helt egen praksis, der bevæger sig i krydsfeltet mellem fotografi, collage, tegning og arkivbaseret research. Værkerne i hendes soloudstilling, der tidligere har været vist på Viborg Kunsthal, er alle centreret omkring transformationen som en proces, hvor velkendte former forvandles til nye.

Udstillingen Transformer udfordrer vores måde at se og opleve rumligheder og arkitektur på. Den leger bevidst med vores øjne, når vi inviteres ind og ud af værkernes forskellige lag og umulige strukturer.

Boserup inddrager vægge, gulve og lofter og omdanner Det Hvide Palæ til en gigantisk collage af perspektiver og blikretninger, der konstant forandres foran vores øjne. Det er flader, der bryder ind og ud mellem hinanden og farver, mønstrer og teksturer, som kobler sig sammen til nye udtryk.

Den optiske leg mellem det sete og usete kommer også til udtryk i de arkitekturhistoriske emner, som udstillingen kredser om. Boserup tager både fat om fortiden og nutiden når hun undersøger forskellige byggerier og betragter den flydende grænse mellem konstruktion og dekoration. Et eksempel er den søjletype, der kaldes karyatider, som er kvindeskikkelser, der “bærer” loftet på deres hoveder. På udstillingen vil man kunne opleve en søjlesal med karyatider, der er affotograferet fra facader i København, ligesom man også ville kunne finde flere genkendelige byggerier i udstillingens øvrige værker. Udstillingen inviterer til, at man træder ind i et univers, der giver nye vinkler på byrummet, som vi kender det.

Om kunstneren
Julie Boserup (f. 1976) er uddannet fra Chelsea College of Art, London, i 2002 og er i dag bosat i København, hvor hun bor og arbejder. Boserup har gjort collagen til sin kunstneriske hovedbeskæftigelse, der kombineres med fotografi, tegning og en indgående interesse for arkitektur. Bag sig har hun adskillige udstillinger i Danmark og udlandet og er repræsenteret i museumssamlinger på Statens Museum for Kunst, Det Nationale Fotomuseum samt Museum of the City of New York.

Der kan forekomme ændringer i informationer og datoer.

Støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Arne V. Schleschs fond.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
22. maj 2021 | 12:00
Slut:
25. juli 2021 | 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Augustiana Kunstpark & Kunsthal
Palævej 10-14
Augustenborg, 6440 Danmark
+ Google Maps