Indlæser Begivenheder

Tour de Syd – Syddanmarks største cykelfest

29. maj 2022

Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere afsted på løbets 3. etape, går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Men allerede den 29. maj 2022 vil flere tusinde cyklister klædt i gult i løbet Tour de Syd, kunne prøve kræfter på den samme rute.

Der køres i alt 5 distancer, som alle slutter i Sønderborg. De 4 længste, der starter i hhv. Vejle med 178 km, Kolding med 116 km, Haderslev med 74 km og Aabenraa med 38 km, er for motionister, som her kan udfordre sig selv, godt understøttet af depoter undervejs med forplejning, mekaniker og mellemtider. Deres oplevelse af Tour de France 2022 får en helt ny dimension, når de forud har prøvet strabadserne på egen krop.

Den 5. distance – familiedistancen på 17 km – er for alle, som har en cykel, godt humør og lyst til at blive en del af Syddanmarks største cykelfest nogensinde. Starten går i Gråsten, og følger herfra den officielle rute forbi Dybbøl Mølle og over Kong Chr. Den X’s bro, som i anledning af Tour de France kommer til Sønderborg, er klædt i gult, ligesom alle deltagerne er.
På de 4 lange distancer kører deltagerne efter deres cykelcomputer/smartphone hvortil de får udleveret en GPX fil mens der fra Gråsten vil være skiltet rute og sikrede veje. Målområdet for samtlige distancer er Mølleparken i Sønderborg, hvor stemningen vil være høj, med speak, musik, underholdning, lodtræningspræmier for de gennemførende, street-food, diverse boder og meget mere. Der vil også være mulighed for omklædning og cykelparkering.

Alle deltagere vil inden løbet få udleveret startnummer med chip, en gul T-shirt og en gul drikkedunk. Ved mål får alle deltagere en goodie-bag med spændende indhold. Efter løbet kan der downloades et flot diplom.
Tour de Syd arrangeres af Kultur i Syd, som hermed sætter fokus på natur, sundhed og cykling. Løbet er en officiel sideaktivitet for Grand Depart Copenhagen Denmark 2022 og afvikles med Sønderborg Kommune som samarbejdspartner.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
29. maj 2022
Begivenhed Kategorier:
, , , ,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside