Indlæser Begivenheder

Sten og sved året rundt – arkæolog i felten

5. marts 2023 | 14:00 - 15:00

Hvorfor laver vi arkæologi i Danmark, og hvad består det arkæologiske arbejde egentlig af? Hvorfor skal der graves, når der skal bygges huse, og hvilke resultater håber arkæologerne at finde frem til? Det er netop disse spørgsmål, som arkæolog Bjarne Purup fra Museum Sydøstdanmark vil forsøge at besvare i dette foredrag.

Med udgangspunkt i Grøn Gas Lolland Falster-projektet, fortæller Bjarne om det arkæologiske arbejde fra de første arkæologiske analyser, over den lange seje prøvegravning til de endelige udgravninger og resultater.

Grøn Gas Lolland Falster har til formål at levere gas til gasnettet på Lolland og Falster. Og før man kunne grave gasledningen ned, skulle der udføres grundige arkæologiske undersøgelser for at sikre, at der ikke gik arkæologisk materiale eller fortidsminder tabt. Under projektet har Bjarne fungeret som udgravningsleder.

De arkæologiske undersøgelser har budt på fund lige fra 1950’erne til stenalderen. Kom og hør om de mest interessante fund og hvad en arkæolog egentlig laver.

Foredraget, som varer ca. 45 minutter, foregår på Jørgen Riecks Arkæologiske Samling, Egebjergvej 4, Svenstrup, 6430 Nordborg.

Der er ingen tilmelding, så kom bare. Entre: 30 kr.

Efter foredraget serveres der kaffe/te og kage.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
5. marts 2023
Tidspunkt:
14:00 - 15:00
Pris:
30 Kr

Sted

Jørgen Riecks Arkæologiske Samling
Egebjergvej 4,
Svenstrup, 6430 Nordborg
+ Google Maps
Telefon
40894660
Se Sted hjemmeside