Indlæser Begivenheder

Slyngelorkestret

22. januar 2022 | 15:00

Intet nytår uden Slyngelorkestrets festlige nytårskoncert i Koncertsalen Alsion!

Det bliver sædvanen tro festligt ud over enhver beskrivelse, når Slyngelorkestret lader de musikalske propper springe.

Glæd dig allerede nu til festfyrværkeri af populær musik, hvor alle i koncertsalen – både musikere og publikum – ikke sidder stille på deres stole.

Om Slyngelorkestret

Promenadeorkestret LAUSENIANA – som af de fleste nok er bedre kendt under navnet “Slyngelorkestret” – er et fællesjysk underholdningsorkester, hvis formål er at skabe musikglæde og holde den lødige underholdningsmusik levende.

Siden starten i 1963 har orkestret givet utallige koncerter i Danmark, og det har ved mange lejligheder optrådt i radio og TV. Herudover har det været på adskillige koncert-turneer i udlandet. Mange lande er besøgt flere gange, og ofte har orkestret medvirket ved officielle højtideligheder og dermed repræsenteret dansk musikliv i det fremmede.

Navnet LAUSENIANA går tilbage til orkestrets grundlægger, afdøde musikdirektør Chr. Lausen, Gram, som tog initiativet til at etablere et orkester bestående af håndplukkede musikere. Fra en beskeden start er orkestret vokset til fuld symfonibesætning med 70 faste musikere, som kommer fra det meste af Jylland og Fyn.

Gennem tiderne har “Slyngelorkestret” haft fornøjelsen af at optræde sammen med en lang række fremtrædende kunstnere. Blandt andet har violinisten Anker Buch, trompetisten Per Nielsen, Swing-Sisters, sangerne Kirsten Vaupel, Edith Guillaume og Trine Gadeberg medvirket ved orkestrets koncerter.

Blandt de kendte dirigenter, der har ledet orkestret må nævnes Holger Thisted – Herning, Elmo Petersen – Kolding samt Knud Graugaard og Bue Lund Nielsen – begge fra Haderslev. I dag er kapelmesteren Jørgen Fuglebæk, der er uddannet ved Royal Academy of Music og som har dirigeret de fleste danske orkestre og optrådt over det meste af Europa.

Bredt repertoire

LAUSENIANA’s repertoire er vidtspændende – fra wieneroperetternes fejende valserytmer over Lumbyes indsmigrende melodier til vore dages moderne musicaltoner – men det er altid den glade, livsbekræftende musik, der spilles, og ved koncerter i udlandet er det naturligvis først og fremmest danske komponister, der står på programmet.

At orkestret har valgt det rette repertoire ses tydeligt af publikums interesse. Det er ikke usædvanligt, at der ved gallakoncerterne – f.eks. de traditionsrige nytårskoncerter i Vejle, Herning, Sønderborg og Flensborg – møder over 2.000 mennesker op for at deltage i festlighederne.

Økonomisk hviler orkestret fuldstændigt i sig selv. Der modtages ingen støtte eller tilskud af nogen art. Musikerne er alle amatører og idealister, der gladeligt investerer både tid og penge i at holde orkestret og dets musikform levende.

Køb billet

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
22. januar 2022
Tidspunkt:
15:00
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Koncertsalen Alsion
Alsion 2
Sønderborg, 6400 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside