Indlæser Begivenheder

Seven Drunken Nights

5. februar | 20:00

Teaterkoncert om The Dubliners

Direkte fra Londons West End kommer showet ”Seven Drunken Nights – The Story of The Dubliners”. Truppen med showet har turneret verden rundt og høstet flotte anmeldelser, men først og fremmest har de skabt glæde og højt humør blandt publikum.

Det bliver en stor aften på Alsion, for danskerne har altid delt humor med briterne og ikke mindst med Irerne. The Dubliners havde en stor og trofast dansk fanskare dengang de fyrede deres slagsang ”Seven Drunken Nights” af, og alle, som stadig kan banke takten i gulvet med foden eller stokken, bør tage deres børn og børnebørn med en tur til Alsion, så de kan opleve stemningen fra dengang.

The Dubliners blev stiftet i 1962 og spillede på pubben O´Donoghue’s i Dublin. Men rygterne om deres livlige og ofte kontroversielle sange spredte sig hurtigt, og i takt med at de blev bandlyst af radiostationerne, blev de kendt viden om og populariteten steg – ikke mindst i Danmark.

The Dubliners hold afskedskoncert da de fyldte 50 år i 2012. Kun enkelte af de originale medlemmer er blandt os i dag, men vi har heldigvis truppen, som på Alsion vil underholde med cover versioner, som ikke står ret meget tilbage for originalerne.

Sangen, som har lagt navn til showet, er en gammel skillingsvise, som The Dubliners gjorde til deres egen på albummet ”A Drop of the Hard Stuff” fra 1967. Den handler om en fulderik, som 7 nætter i træk kommer hjem for at afsløre sin kones utroskab. Hun giver ham den ene fantasifulde forklaring efter den anden på at der ligger en anden mand i deres seng, og han synes det lyder rimeligt og tuller tilbage til pubben.

Sangen blev boycottet af radiostationerne fordi den blev opfattet som vulgær, men netop derfor passede den så godt ind i The Dubliners repertoire. De havde det sjovt og lænede sig altid op af det muntre og lidt frække. Netop denne stemning opfanges og genskabes så fabelagtigt godt af dette show, som har fået max antal stjerner af de største britiske medier og teateranmeldere.

Showet er produceret sammen med den legendariske Irske pup O´Donoghue’s, og fortæller historien om en 50 år lang karriere for Ronnie Drew, Luke Kelly, Barney McKenna, John Sheahan, Ciaran Bourke og Jim McCann fra The Dubliners. Det talentfulde hold af musikere og sangere bringer den ikoniske musik tilbage på scenen og genskaber den lystige stemning fra dengang, musik var noget, alle kunne synge med på.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
5. februar
Tidspunkt:
20:00
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Koncertsalen Alsion
Alsion 2
Sønderborg, 6400 Danmark
+ Google Maps