Indlæser Begivenheder

SDG:DOX – TIME TRIAL

23. marts 2022 | 20:00 - 21:30

CPH:DOX udvider til Sønderborg
Den prestigefyldte dokumentarfilmsfestival og Sønderborg Kommune arrangerer 23. – 30. marts en minifestival i forbindelse med Tour de France. Navnet er SDG:DOX.

En perlerække af dokumentarfilm er på vej til Als og Sundeved. Sønderborg er nemlig en af tyve kommuner, der sammen med CPH:DOX i år laver lokale minifestivaller. Den bærer da også navnet SDG:DOX, der spiller for Sønderborgs lufthavnskode.
I Sønderborg falder det sammen med kommunens startskud på nedtællingen til Tour de France, 100-dages programmet. I dagene 23. – 30. marts kan alle derfor se prisvindende kvalitetsfilm om Tour de France, miljøforurening og sundhed.
BHJ-Salen i Gråsten og Nordborg Bio viser hhv. 23. og 26. marts Holy Tour. Filmen fortæller om Tour de France som mikrokosmos i en sjov og sommervarm feelgood-stemning fra campingvognene i vejkanten, hvor tour’ens egentlige stjerner stråler. Begge steder indledes begivenheden med, at Jan Petersen, Team Rynkebys sønderjyske teamleder, holder foredrag.
Sønderborghus lægger 23. marts sal og lærred til Time Trial. Filmen henvender sig til alle cykelsports-entusiaster. Den er et audiovisuelt roadtrip med den skotske Tour de France-konge, David Millar, i med- og modvind.
Samme aften viser Mejeriet i Sønderborg The North Drift. En flaskepost fra Dresden bringer nyt om utrolige havstrømme og plastikaffald i verdenshavenes store, flydende økosystem. Det er en idealistisk og billedskøn eventyrfilm med overskud og dog en alvorlig agenda.
Festivallen slutter 30. marts på Sønderborg Bibliotek med Ride for Your L1fe. Denne film viser, at man kan sagtens have diabetes og give alle andre baghjul. Publikum møder verdens første professionelle cykelhold med diabetes, når de cykler for deres liv, ære og for at komme til tops. Der er foredrag ved Niels Holm, formand for Diabetesforeningen i Sønderborg.
Se mere om filmene og festivallen på www.sonderborg.dk/tour og www.cphdox.dk.

Time Trial
81 min. / 2018

Time Trial giver os et spændende og skræmmende sted i løbet, hvilket giver en fordybende oplevelse så tæt på faktisk at konkurrere, som du nogensinde vil se på film. David Millar, indhyllet i mørke, erklærer en intention om at rejse sig igen.

En sansetur gennem spændingen og strabadserne ved professionel cykelsport. Vi bliver slynget ud af en bjergskråning, detaljerne sløres som akvareller. Euforien og trætheden, op- og nedture. Det er, som om det var os selv, der kæmpede gennem Frankrigs ujævne veje. David fortæller ligeud og frygtløst sin sidste sæson i sadlen, intime og umiddelbare, sammen med de indviklede forhold mellem cyklister, landevejspersonale, medkonkurrenter, maniske fans og mediecirkuset omkring det hele.

Gratis adgang
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=P4lHNgdoP7Y

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
23. marts 2022
Tidspunkt:
20:00 - 21:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Sønderborghus
Martin Nyrops Plads 2
Sønderborg, 6400 Danmark
+ Google Maps

Tilmelding er lukket for dette borgermøde