Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

PostNord Danmark Rundt

11. august

PostNord Danmark Rundt 2021 cykler til Sønderborg og er målby på etape 2 onsdag 11. august 2021, hvor cykelrytterne ender i Sønderborg efter 183 km.

780 kilometer venter rytterne fordelt på fem etaper, når PostNord Danmark Rundt 2021 afvikles i august. Andet etape går fra Ribe til Sønderborg onsdag den 11. august 2021. Opløbet bliver ved Dybbøl Mølle, hvor Magnus Cort vandt i 2016 sidste gang cykelløbet var i Sønderborg.

Sønderborgs borgmester glæder sig over, at Sønderborg igen er på ruten i Danmarks største cykelløb.

– Vi glæder os rigtig meget over, at Post Nord Danmark Rundt igen har valgt Sønderborg som målby. Sønderborg-området et godt sted at køre cykelløb med den beliggenhed, den natur og de rammer, vi kan tilbyde. Afslutningerne i Sønderborg plejer altid at være garant for rigtig godt cykelløb samt mange tilskuere, fordi vi er en kommune med mange cyklister og cykelelskere. Så det forventer jeg også, at vi kan levere i år, hvis Covid-19 tillader det, siger Erik Lauritzen.

Generalprøve på Tour de France

Anden etape køres den 11. august 2021 fra Ribe til Sønderborg. Etapen starter i Ribe og bevæger sig sydpå mod Skærbæk og videre vestpå, hvor den følger Vadehavet til Højer. Derefter cykles der til Møgeltønder, Tønder, og langs den dansk-tyske grænse til Padborg og Kruså. Efter Kruså køres der langs Flensborg Fjord til Sønderhav.

Derefter når cykelrytterne ind i Sønderborg Kommune og kører over Rinkenæs til Gråsten, hvor de kommer gennem selve byens centrum.

Når rytterne kommer til Slotsbakken/Feldstedvej i Gråsten, så er resten af ruten stort den samme rute som Tour de France etapen til Sønderborg i 2022. For cykelrytterne kører over Adsbøl og Nybøl til Dybbøl Banke. Derfra går det, med en afstikker over Grønnekærvej, til den rute i Sønderborgs bymidte, som også bliver TDF-ruten i 2022.

Dog med den tilføjelse, at cykelrytterne ikke får mål på Augustenborg Landevej i Sønderborg, men i stedet cykler videre til Sønderborgs centrum og derfra til Dybbøl Mølle, hvorfra de kører en rundstrækning i centrum og på Dybbøl Banke tre gange, inden en vinder kåres.

– PostNord Danmark Rundt bliver en god generalprøve for os, da Sønderborg er målby på den danske Tour de France start i 2022. Da en stor del af ruten i kommunen køres på samme strækning, så vil vi få en masse erfaringer og data fra cykelløbet i år, som vi kan tage med i arbejdet med at gøre klar til 2022, hvor vi tager steppet op og er en del af verdens største cykelløb, når Tour de France kommer til Sønderborg den 3. juli 2022, siger Stephan Kleinschmidt, der er udvalgsformand for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Feltet i PostNord Danmark Rundt 2021 bliver på 140 ryttere fra 20 hold med deltagelse af alle fire danske continental hold, PostNord landsholdet og rigtig mange danske ryttere på World Tour holdene. Det betyder, at der er mange danske talenter og stjerner med i cykelløbet sammen med dygtige udenlandske World Tour- og Pro Teamsryttere, og det sikrer et cykelløb på allerhøjste niveau.

Du kan allerede nu læse mere om, hvordan Sønderborg Kommune forbereder sig på den store festdag 3. juli 2022. Det er den dag, at kommunden skal være målby i optakten til Tour de France 2022. Læs mere på www.sonderborg.dk/tour.

Fakta

Sønderborg er målby på etape 2 onsdag 11. august 2021 i PostNord Danmark Rundt 2021, hvor cykelrytterne ender i Sønderborg efter 183 km.

Den 30. udgave af PostNord Danmark Rundt køres 10-14. august 2021. Der køres 5 etaper, på i alt 780 kilometer:

10. august | 1. etape: Struer – Esbjerg 176 km
11. august | 2. etape: Ribe – Sønderborg 183 km
12. august | 3. etape: Tønder – Vejle 219 km
13. august | 4. etape: Holbæk – Kalundborg 190 km
14. august | 5. etape: Frederiksberg – enkeltstart 11 km

Feltet består af 140 ryttere på i alt 20 hold, heraf seks World Tour hold, og dette års PostNord Danmark Rundt er rangeret som Pro Series på UCI’s Europe Tour, niveauet under UCI’s World Tour.