Indlæser Begivenheder

Oprensningen ved Himmark Strand

7. februar | 16:30 - 17:30

Strandområdet ved Himmark Strand på Als blev i 1950’erne og 1960’erne brugt til deponering og afbrænding af op mod 52.000 m3 industriaffald. Forureningen blev undersøgt første gang af Sønderjyllands Amt i 1993 og er siden blevet undersøgt flere gange.

Ved undersøgelserne er der påvist kraftig forurening med primært oliestoffer samt klorerede opløsningsmidler og disses nedbrydningsprodukter i poreluft, jord og grundvand. De seneste undersøgelser viser desuden, at forureningen har spredt sig ud under havet i Lillebælt.

 

Kristian Dragsbæk Raun er projektleder for oprensningen ved  Himmark Strand. Han er civilingeniør og ansat i Region Syddanmarks afdeling for Vand og Jord, og han vil fortælle om projektet, hvor det estimeres, at omkring 174.000 m3 jord skal håndteres. Til gavn for borgere og natur er formålet at oprense forureningen til et niveau, hvor den ikke længere udgør en risiko for vandmiljøet. Det forventes at medføre, at restriktionerne for den rekreative anvendelse af arealerne kan fjernes.

 

Få flere informationer om begivenheden og køb en evt. billet her

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
7. februar
Tidspunkt:
16:30 - 17:30
Pris:
Gratis billet
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside