Indlæser Begivenheder

Meditations in an Emergency 2 – Udstilling af Lærke Lauta på Augustiana

13. august 2022 | 12:00 - 20. november 2022 | 16:00

Det flertydige og det gådefulde er karakteristisk for den danske billedkunstner Lærke Lautas formsprog. Hvad enten hun arbejder figurativt eller abstrakt, todimensionelt eller tredimensionelt, med malerier eller videoinstallationer er der tale om meditative og sanselige værker, der unddrager sig vores forsøg på entydig fortolkning.

Lærke Lauta arbejder konsistent med sit udtryk på tværs af flere værkkategorier. Udstillingen rummer videoinstallationer og figurative malerier, hvor drømmeagtige scenerier skaber fortællinger, men også lærreder, hvor det narrative element nedtones eller transformeres til vibrerende farveflader. Med på udstillingen er også værkserien Layers, som er bemalede og frithængende tekstiler, der trækker farven helt ud i rummet og skaber et kropsligt nærvær. Se interview med Lærke Lauta.

Præsentationen i Augustianas herskabelige rum er en version 2.0 af den udstilling Lærke Lauta viste på Rønnebæksholm i 2021. Dengang dannede den globale corona-krise klangbund for udstillingens titel Meditations in an Emergency. Det er dog ikke i mellem tiden blevet en mindre relevant udstillingstitel, skønt vi ikke længere er midt i en corona-krise. I udstillingen på Augustiana indgår en del af værkerne herfra i nye sammenhængende forløb, sideløbende med nye værker lavet til Augustiana.

Lærke Lauta f. 1974, er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Cooper Union i New York og Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam. Lærke Lauta har tidligere arbejdet med såvel videoinstallation som skulptur og maleri.

Udstillingen er støttet af Beckett Fonden, Grosserer L.F. Foghts Fond, Overrestssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Foto: Lærke Lauta, “In the Beginning.” Fotograf Jacob Friis-Holm Nielsen.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
13. august 2022 | 12:00
Slut:
20. november 2022 | 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Augustiana Kunstpark & Kunsthal
Palævej 10-14
Augustenborg, 6440 Danmark
+ Google Maps