Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

Meditations 2 – Udstilling af Lærke Lauta på Augustiana

13. august|12:00 - 20. november|16:00

Gratis

Kunstneren tager i sine værker, hvad enten de er digitale eller analoge billeder, afsæt i visuelle fortællinger, der beskriver stemninger og tilstande i mere eller mindre abstrakte former.

Lærke Lauta skaber psykologiske og meditative rum, der umiddelbart kan sanses, men også inviterer til refleksion og fortolkning. I hendes praksis har maleriet i de senere år spillet en større og større rolle, men temaer og teknikker er de samme, som kendetegner hendes videoværker. Lige under de smukke farvede overflader lurer en porøs melankoli og uforløst spænding.

Hun viste udstillingen Meditations in an Emergency på Rønnebæksholm i foråret 2021, hvor den blev præmieret af Statens Kunstfond med ordene: “Lauta’s maleri bevæger sig igennem modernismens analytiske felter for maleriet: fladen og farven, figuration og abstraktion, sansning og begreb, og hun bevæger sig til randområderne hvor billedfladen gradvist opløses og bliver til løsthængende, bløde planer, installeret i udstillingsrummet, eller billedrummet til monokrome flader. Eller hun skifter medie, og åbner både rum og fortælling som i videoværket ‘The River’, hvor tiden synes ophævet, og dog er alt i konstant bevægelse.

I udstillingen på Augustiana indgår en del af værkerne herfra i nye sammenhængende forløb.

Lærke Lauta f. 1974, er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Cooper Union i New York og Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam. Lærke Lauta har tidligere arbejdet med såvel videoinstallation som skulptur og maleri.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Foto: Lærke Lauta, “In the Beginning.” Fotograf Jacob Friis-Holm Nielsen.

Detaljer

Start:
13. august|12:00
Slut:
20. november|16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
, , , ,
Hjemmeside:
https://augustiana.dk/udstillinger/meditations-2/

Sted

Augustiana Kunstpark & Kunsthal
Palævej 10-14
Augustenborg, 6440 Danmark
+ Google Maps