Indlæser Begivenheder

Med kurs mod New York – live i stuen

20. november 2023 | 16:30 - 17:15

I uge 47 er der Bibliotekernes festival for historie. Her vil oplægsholdere fra landets museer og kulturarvsinstitutioner giver deres vinkel på festivalens tema “Når verden vendes på hovedet”. Foredragene bliver livestreamet på biblioteker i hele landet.

Torsdag den 21. februar 1907 sejlede det store passagerskib S/S UNITED STATES ud af Københavns havn med kurs mod New York. Om bord var den berømte skuespiller Christian Zangenberg. Han skulle til USA og optræde for nogle af de mange danskere, der i de forløbne årtier var udvandret. Om bord på UNITED STATES var hundredvis af mennesker fra mange forskellige lande og samfundslag. Nogle var på jagt efter et bedre liv, andre var på vej til at genforenes med deres familie på den anden side af havet. Nogle rejste ud for atter at vende hjem, andre havde ingen returbillet.

 

Sammen med Zangenberg oplever vi livet om bord UNITED STATES og kaster blikket på udvandrerne, Amerikadamperne – og søsygen.

 

Thorbjørn Thaarup er historiker og museumsinspektør på M/S Museet for Søfart.

 

 

 

Bibliotekernes festival for historie

Når verden vendes på hovedet

Bål, brand og krig er stof til gode historier. Men hvad er det, der skaber nye perspektiver på verden, og som får mennesker til at vælge en ny retning? Er det de store personligheder, der fremprovokerer historiens spring og kolbøtter, eller er det de pludselige revolutioner og katastrofer? Måske er det den gradvise udbredelse af nye ideer og religioner, der får hovederne til at snurre? Eller er det mødet med andre kulturer, der nu og i fortiden vender alting på hovedet?

Bibliotekernes festival for historie sætter lys på de afgørende øjeblikke, der vendte verden på hovedet. I uge 47 kan du deltage i aktiviteter på folkebiblioteker i hele landet og opleve oplægsholdere, der retter opmærksomheden mod fortiden og vores vej til nutiden.

 

 

 

 

Få flere informationer om begivenheden og køb en evt. billet her

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
20. november 2023
Tidspunkt:
16:30 - 17:15
Pris:
Gratis – mød bare op
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside