Ifølge FN´s klimapanel IPCC bør den gennemsnitlige årlige CO2-udledning pr indbygger være under 3 ton. Udledningen pr dansker er i 2025 13 ton CO2 pr dansker. Største enkeltstående faktor til at reducere C02 er maden. Faktisk stammer hele 20-25 % af en danskers samlede CO2 udledning fra mad.
Derfor inviterer Center for Verdensmål og Bæredygtig Mad i Sønderborg til eventet “Mad med Mening” på Kær Vestermark den 30. august fra kl. 13.00 til kl. 16.00.
Formålet med eventet er at inspirere til, hvordan den enkelte borger kan lykkes med at reducere sin udledning med grønnere madvaner.
Derfor har eventet fokus på bæredygtig mad med følgende overskrifter: GRØN MAD OG MADSPILD.
Eventets målgruppe er borgere/forbrugere, og derfor er der fokus på at præsentere løsninger/produkter, der kan omsættes til konkrete handlinger i de private hjem.