Indlæser Begivenheder

Livestreaming: Hjælper det at sige undskyld? En samtale om afvigere – før og nu

25. november 2023 | 14:00 - 15:30

Bibliotekernes festival for historie af sluttes med en festivaldag, hvor der livestreamede interessante samtaler om historiske begivenheder og aktuelle emner. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

En samtale om afvigere – før og nu – med Poul Nyrup Rasmussen, Caspar Eric og Maria Clement Hagstrup.

 

Hvilke konsekvenser havde det, at vi – i en periode af vores historie – valgte at sende afvigere ud på en ø? Det diskuterer tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og digter Caspar Eric i en samtale med medforfatter til Afvigernes Ø Maria Clement Hagstrup. Undervejs drøfter de også, hvordan vi håndterer og forstår afvigelse og normalitet, både historisk og i dag.

 

Det er ikke ret lang tid siden, at børn, unge og voksne, der blev betragtet som afvigende, unormale eller åndssvage blev anbragt på opdragelseshjem, i forsorgen eller på anstalter. Her bestod hverdagen for mange af tvang, diskrimination, svigt og overgreb. Det var det, der skete på Livø, som Afvigernes Ø handler om, og det skete mange andre steder i Danmark.

 

Spørgsmålet er, om vi er blevet klogere af dette mørke kapitel i vores historie? Har vi lært noget? Hjælper det at sige undskyld? Hvor langt er vi egentlig kommet med at give alle lige muligheder i samfundet?

 

Den livestreamede samtale modereres af Gustav Lindberg Maindal fra Roskilde Bibliotekerne.

 

 

 

Bibliotekernes festival for historie

Når verden vendes på hovedet

Bål, brand og krig er stof til gode historier. Men hvad er det, der skaber nye perspektiver på verden, og som får mennesker til at vælge en ny retning? Er det de store personligheder, der fremprovokerer historiens spring og kolbøtter, eller er det de pludselige revolutioner og katastrofer? Måske er det den gradvise udbredelse af nye ideer og religioner, der får hovederne til at snurre? Eller er det mødet med andre kulturer, der nu og i fortiden vender alting på hovedet?

Bibliotekernes festival for historie sætter lys på de afgørende øjeblikke, der vendte verden på hovedet. I uge 47 kan du deltage i aktiviteter på folkebiblioteker i hele landet og opleve oplægsholdere, der retter opmærksomheden mod fortiden og vores vej til nutiden.

 

 

 

 

Få flere informationer om begivenheden og køb en evt. billet her

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
25. november 2023
Tidspunkt:
14:00 - 15:30
Pris:
Gratis – mød bare op
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside