Indlæser Begivenheder

Kunstrute & udstilling af Georg Jagunov på Augustiana

25. juni 2021 | 12:00 - 19. september 2021 | 16:00

Georg Jagunov undersøger med en række stedsspecifikke installationer landskab, geologi, fortidsminder og sagn i området omkring Augustiana.

Projektet Embryo Core: Excavating a Coded Future (Hierarchy of Concealment II) består dels af en udstilling af skulpturer, digitale projektioner og lydværker i Det Røde Palæ, dels af en kunstrute i Augustiana Kunstpark og Augustenborg Skov. Her vil flere værker over et større område udgøre en sammenhængende rute, som de besøgende kan vandre ad. På den måde bliver publikum til en aktiv medspiller i kunstoplevelsen, hvor det ikke blot handler om værkerne i sig selv, men lige så meget om deres samspil med naturen, og den oplevelse det giver at bevæge sig ad ruten og navigere efter et kort.

En lang række emner og referencer vil danne et sammenhængende narrativ for hele projektet. Centralt står genfortolkningen af en fjern fortid og forestillingen om en mulig fremtid. Det ukendte underjordisk liv og overnaturlige fænomener mødes med den nyeste bioteknologi, tidsrejse og multidimensionalitet. I forår/sommer 2021 arbejder Georg Jagunovs på en lignede projekt i Liselund Slotspark på Møn. De to projekter udgør to kapitler i en sammenhængende fortælling, som kunstneren kalder Hierarchy of Concealment II.

I forbindelse med udstillingen afholdes der workshops for børn og unge. I en pædagogisk og skabende proces vil de blive introduceret til samtidskunst, samt den lokale forhistorie, sagn og geologi.

Om kunstneren
Georg Jagunov er født i Rusland og bor i København. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2011 (MA i mediekunst). Siden har han mest arbejdet med digital collage, animation, projection mapping og scenografi. Sammen med arkitekter fra JAC studios har han skabt midlertidige og permanente installationer til Krigsmuseet (DK), Davids Samling (DK) og Yumin Art Nouveau Collection (KOR). Serien af kinetiske projection mapping skulpturer – Khlora (2016), Kleth (2017) og Marena (2019) blev udstillet på Sabsay galleri og Den Frie Udstillingsbygning og erhvervet til Studio Oliver Gustav og Faurschou Foundations samlinger.

I 2017 gik Georg gennem en periode med digital detox og begyndte at lede efter alternativer til sin computerbaserede kunstpraksis. Under en forskningstur til Møn opdagede han skønheden og styrken i rå flint, som findes i rigelige mængder i de danske landskaber. Han har brugt utallige timer på at søge, læse og bearbejde flint. Hans seneste og kommende projekter finder ofte sted i naturens omgivelser med særligt fokus på lokal geologi, landskab, forhistorie og mytologi.

Augustiana Kunstpark er åben 24/7 året rundt. Der kan forekomme ændringer i informationer og datoer.

Støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
25. juni 2021 | 12:00
Slut:
19. september 2021 | 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Augustiana Kunstpark & Kunsthal
Palævej 10-14
Augustenborg, 6440 Danmark
+ Google Maps