Indlæser Begivenheder

Kosmos, kaos og kvindelist

15. oktober 2022 - 27. oktober 2022

Kosmos, kaos og kvindelist

15.10 – 27.10 2022

KunstPunkt Storegade 14 Augustenborg

Hverdag kl. 13-17 weekend kl. 11-17

 

Tolv jyske kunstnere, tre mænd og ni kvinder, har gennem et helt år ladet sig udfordre af begrebet Kvindelist. I oktober udstiller de deres kvindelistige værker i ‘Kunstpunkt’.

 

Maja Einarsdottir og Lisbet Thorøe Larsen har været tovholdere på udstillingen hele vejen igennem. De indbød alle Kunstpunkts medlemmer til at deltage i udstillingen for et år siden. Kunstpunkt er et kunstnerfællesskab, der udstiller og arrangerer kunstneriske events i det tidligere posthus i Augustenborg.

 

‘Vi var helt klar over, at Temaet kvindelist ville kræve tid, masser af tanker og en rejse ind følelsesdyndet, materialerne og teknikkerne. Kvindelist kan jo kun sjældent iagttages alene med øjnene’ forklarer Maja.

‘Mange af kunstnerne har derfor arbejdet meget længe med temaet og vi er sikre på at processerne for de andre ti kunstnere har været lige så fyldt med kringelkroge, bump og huller, som de har, for både Maja og jeg’ konstaterer Lisbet ‘og i august havde vi et online møde, hvor det var ret tydeligt, hvor meget kaos kunstnerne havde været igennem, for at nå frem til de færdige og ufærdige værker.

 

For hvad er kvindelist egentlig? Det er stærkt i familie med ord som ‘nålepenge’ og ordsproget ‘nød lærer nøgen kvinde at spinde’, som alle opstod i en tid, hvor kvinder måtte sno sig i forhold til økonomi, magt og familie. Er kvindelist mon outdated? – eller er det en grundlæggende feminin form for kreativitet?

Er det kvinder der praktiserer kvindelist og er det kun mænd, der udsættes for kvindelisteri?

 

Kvindelist har helt klart bragt de tolv kunstnere meget forskellige steder hen. Op at svæve og ned i dybe mudrede huller.

Det at tumle Begrebet, er nærmest at sammenligne med det at kradse hul på et sår, hvilket får blodet til at fosse ud. Det meget udefinerbare, fordækte og utydelige begreb skyller ind over dig og du nærmest drukner i følelser. For du har lige som kunstnerne prøvet det, at blive manipuleret i større eller mindre grad. Lige fra den harmløst charmerende og åbenlyse facon til den, der er så kraftig og usund, at den efterlader dig med et evigt vågent øje, hvis du altså opdagede, du blev manipuleret.

 

Der er også et følelseshav omkring det, selv at have praktiseret kvindelist. Det er nemt at indrømme du har været listig og følt dig snu, når det reddede noget, dig selv og flere. Når du åbenhjertigt kan forklare, hvorfor det var nødvendigt at være kvindelistig. Men når kvindelisten bliver kombineret med egoisme. Hvis den får lov at virke gang på gang og manipulation bliver til afhængighed eller en ubevidst vane … ja, så bliver det ret skræmmende.

 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
15. oktober 2022
Slut:
27. oktober 2022
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

KunstPunkt
Storegade 14
Augustenborg, 6440
+ Google Maps