Indlæser Begivenheder

Introduktion til biavl v/Klaus Hviid fra Hviids Biavl

29. maj 2021 | 11:00 - 30. maj 2021 | 13:00

Bierne og blomsterne – introduktion til biavl og hjemmelavet honning

Drømmer du om selv at producere honning – eller elsker du bare honning og kunne tænke dig at få et sjældent indblik i honningbiernes fascinerende liv, og lære om hvordan honningen bliver til?

Weekenden den 29.-30. maj afholder vi introduktion til biavl med biavler Klaus Hviid fra Hviids Biavl.

Hør ham fortælle om livet som biavler, og om hvad det kræver at producere egen honning. Få viden om bierne og deres samfund og hør om hvorfor honning ikke bare er honning. Der bliver også rig mulighed for at smage forskellige slags honning og mad tilsat honning og pollen.

Lørdag den 29. maj kl. 11-13:

Dagen starter med en kort præsentation af Klaus Hviid og Hviids Biavl. Herpå følger at oplæg om det at være biavler, hvad kræver det, og hvad biavl bidrager til, samt hvilke udfordringer man står over for i form af sygdomme, klimaforandringer, udenlandsk honning m.m., som kan være en trussel mod dansk biavl.

Endelig skal I høre om bierne, deres liv og samfund og ikke mindst om dronningen og hendes arbejde og betydning i bistadet. I skal se staderne i marken og se bidronningen helt tæt på. Hør om hvorfor og hvordan bierne laver honning, om hvorfor Klaus tager bier på bestøvning, og om hvad der egentlig foregår i bistadernes skjul. Endelig vil han også løfte sløret for forskellen på almindelig og økologisk honning.

Søndag den 30. maj kl. 11-13:

I dag lader vi honningen flyde! Hør om forskellig typer honning og om hvordan det høstes. Denne dag er fokus dog lagt på honningsmagning – ud over at I skal smage forskellig slags honning og høre om, hvad forskellen på honningerne er, skal I også smage mad tilberedt med honning, pollen og bibrød. Smag løs og få inspiration til, hvad honning kan bruges til.

Mødested lørdag: Økosamfundet Soleng, Skeldevej 23, Broager.

Mødested søndag: Enten Klaus´s slyngerum i Broager eller Soleng. Besøg i slyngerummet vil dog afhænge af de på det tidspunkt gældende restriktioner og vil blive oplyst om lørdagen af Klaus.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
29. maj 2021 | 11:00
Slut:
30. maj 2021 | 13:00
Pris:
250,00 Kr
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Økosamfundet Soleng
Skeldevej 23-25
Broager, 6310
+ Google Maps