Indlæser Begivenheder

Hvordan fungerer hjernen? – livestreaming fra Aarhus Universitet

24. oktober 2023 | 19:00 - 21:00

SØNDERBORG: Vores hjerne består af 100 mia. celler, som kommunikerer med hinanden. Men hvordan styrer hjernen os? Og hvorfor svækkes vores færdigheder ofte med alderen? Hør om den nyeste hjerneviden og om de hjernesygdomme, forskerne kæmper mod.

Vores hjerne består af over 100 mia. celler som kommunikerer med hinanden i komplicerede netværk. Men hvordan hjælper hjernen os med at lære nye færdigheder og med at navigere i en stadig mere kompleks verden? Og hvorfor svækkes disse evner undertiden med alderen?

 

Hør om hvordan forskerne de seneste årtier har opnået en række gennembrud i vores forståelse af hjernen – takket være bl.a. teoretisk fysik og avanceret skanner-teknologi. Vi har nu en omfattende viden som dagligt kommer patienterne til gode.

 

Foredraget vil give et indblik i den nyeste viden om hjernen, dens funktion, og om årsagerne til de hjernesygdomme som forskerne arbejder på at forebygge.

 

Om forelæseren:

Leif Østergaard er uddannet læge og astronom. Han arbejder både som professor og centerleder for ’Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab’ (CFIN) ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og som overlæge ved Neuroradiologisk Afsnit, Røntgen og Skanning, Aarhus Universitetshospital.

Leif forsker i årsagerne til alvorlige hjernesygdomme. Hans forskningsresultater har medvirket til at forbedre diagnostik og behandling af bl.a. blodpropper i hjernen, samt til en ny forståelse af demens.

I 2016 udkom Leif Østergaards bog Hjernen i serien Tænkepauser fra Aarhus Universitetsforlag. Bogen udkom i 2023 på engelsk.

 

Offentlige foredrag i Naturvidenskab

Foredraget er en del af serien ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab”, som er foredrag der livestreames fra Søauditorierne, Aarhus Universitet. Her har du mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Der er fri entré til foredragene. Man kan stille spørgsmål til forelæseren under foredraget ved at sende en sms eller et tweet.

Foredragsserien arrangeres af Science and Technology, Aarhus Universitet, og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

 

Få flere informationer om begivenheden og køb en evt. billet her

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
24. oktober 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Gratis billet
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside