Indlæser Begivenheder

Højskoledag på Nygård i Nørreskoven

17. september 2023 | 10:30 - 17:00

Formiddag 10.30:

Højskoledag på Nygård begynder traditionen tro med fællesang. Operachef Lars Ole Mathiasen “Den Ny Opera” i Esbjerg har fra Højskolesangbogen udvalgt en række sange, som han holder af. Med sig har han sin hustru operasanger Anne Mette Balling og deres søn violinist Ejner Balling.

Forløbet vil være fællessang, vekselsang mellem højskoledagens deltagere og Anne Mette Balling, der ligeledes selv synger enkelte sange. Ejner Balling vil på violin være med til give akkompagnementet til sangene et særligt udtryk.

12.00-13.00 Frokost,Egen madpakke med til frokost.Øl/vand inkluderet i entre-

13.oo-14.30 Eftermiddag:Tidligere efterskoleforstander og nuværende medlem af Aakjær-selskabet P.K. Nielsen vil fortælle om forfatteren, lyrikeren og samfundskritikeren Jeppe Aakjær (1866-1930). Om hans liv, forfatterskab og om hans sange, som mange stadigvæk holder af og som derfor bliver sunget ved mange lejligheder. Ligeledes vil der være højtlæsning på jysk dialekt.

Om og af Jeppe Aakjær

Gennem foredrag og oplæsning på såvel rigsdansk som på jysk dialekt belyses Jeppe Aakjærs liv og forfatterskab. Den brydningstid, hvori han levede og virkede samt den hjemstavn, som gav ham inspiration til store dele af hans digteriske produktion.

Ligeledes behandles Jeppe Aakjærs store og aktive deltagelse i datidens samfundsdebat, der ofte kunne være udtalt ret så agitatorisk. Dette som oftest i artikler og taler, men også i hele hans litterære produktion. Således var udgivelsen af romanen “Vredens Børn” direkte årsag til, at rigsdagen nedsatte et udvalg til ændring af tyendeloven.

Der læses et righoldigt udvalg af digterens lyriske digte – særlig fra “Rugens sange” samt flere af hans humoristiske jyske småfortællinger.

14.30-15.15 Kaffepause,kaffe/te og kage inkluderet i entre.

15.15-17:KONCERT med “Ditte Fromseier og Fiolministeriet”.

Højskoledagen slutter med koncert. Vi får besøg af 3 af Danmarks absolut bedste folkemusikere: Kirstine Sand, violin / Kirstine Elise Pedersen, cello / Ditte Fromseier, violin og sang. Tilsammen danner de folkband “Fiolministeriet” De er alle 3 særdeles dygtige instrumentalister og spiller med energi, intensitet og nerve.

De har udgivet en lang række anmelderroste albums og optrådt i det meste af verden.

Tilmelding: IKKE salg af billetter i døren!!!
NØDVENDIG forhåndstilmelding skal ske på mailadressen: nygaardals@gmail.com senest 11.09. Betaling i forbindelse med tilmelding skal foretages på konto: 8013-1015077,.

 

Entré: 350 kr HUSK TILMELDING

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
17. september 2023
Tidspunkt:
10:30 - 17:00
Pris:
350 Kr
Begivenhed Kategorier:
, ,
Begivenhed Tags:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Nygård
Nørreskoven 31,
Nordborg, 6430
+ Google Maps
Telefon
51903295