Indlæser Begivenheder

Gratis foredrag med Nobelprismodtager Morten Meldal

25. april 2023 | 9:45

Få chancen for at høre Morten Meldal i Statsskolehallen tirsdag den 25. april kl. 9.45.

Sønderborg Statsskole kan i samarbejde med House of Science byde velkommen til nobelprismodtageren i kemi, danskeren Morten Meldal.

Som den første danske forsker i 25 år fik Morten Meldal overrakt nobelprisen i efteråret 2022. Sammen med to udenlandske kolleger modtog han prisen for hans arbejde med klik-kemi, en slags molekylær LEGO. Med klik-kemi kan man forbinde molekyler, uden at molekylerne påvirker hinanden. På den måde kan man i fremtiden fx udvikle bedre medicin, rense vores tøj grundigere og skabe mere bæredygtige fødevarer og byggematerialer.

I foredraget vil Morten Meldal diskutere værdien af grundforskning og hvordan tilfældige opdagelser indenfor videnskaben kan ændre vores fundamentale forståelser og naturvidenskabelige viden.

Foredraget er rettet mod elever på de gymnasiale uddannelser, og derfor er de naturvidenskabelige elever fra de andre gymnasier i Sønderjylland også inviteret til arrangementet i Statsskolens spritnye idrætshal.

Morten Meldal håber på, at han med sit foredrag kan inspirere unge mennesker til at studere naturvidenskab – selvfølgelig særligt kemi – for at skabe en bedre fremtid.

Da det er lidt af et scoop at få en nobelprismodtager til Sønderborg, har vi på Sønderborg Statsskole og i House of Science valgt at åbne arrangementet for alle interesserede. Det er muligt at tilmelde sig via statsskolen.dk

(Foto: Nobel Prize Outreach. Nanaka Adachi)

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
25. april 2023
Tidspunkt:
9:45
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Sønderborg Statsskole
Kongevej 37
Søndeerborg, 6400
+ Google Maps
Telefon
74423427
Se Sted hjemmeside