Indlæser Begivenheder

Foredrag om Flensborg

4. marts 2023 | 14:00 - 16:00

Med baggrund i sin bog “Forelsket i Flensborg” kommer kulturredaktør Hans Chr.Davidsen og fortæller om og viser billeder fra Flensborg. for at købe bogen.

Hans Christian Davidsens Forelsket i Flensborg – insidertips fra grænsebyen giver læseren langt mere, end man kan forvente af en almindelig guide-bog. Den gamle danske by gemmer på forunderlige historier, markante steder og en dramatisk fortid fra før Margrethe den Første lærte at stave. En rig fortid, som mange danskere bestemt overser, når de fylder bilen op med øl og vin, chokolade og madvarer og regner ud, hvor meget de har sparet.

Bogen viser stederne frem og fortæller historier om Flensborg, som ingen eller næsten ingen kender: Fra Jugend-stil og erotik-kvarterer, til beretningen om erotik-dronningen, der i hemmelighed solgte erotik fra byens kirkekontor.

Selvfølgelig undlader Davidsen ikke at fortælle historien om nazi-regimets sidste tilholdssted – i Flensborg, og om de hundredtusindvis af flygtninge, der efter 1945 kom til byen, men der er ikke mindst bizarre, tragiske, muntre fortællinger, der understreger, at vi i Flensborg har vi den lille kosmopolitiske storby, lige uden for vores dør, som mange af os savner til hverdag. Og så er bogen sprængfuld af meget varierede og indbydende fotos.”.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
4. marts 2023
Tidspunkt:
14:00 - 16:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Nygård
Nørreskovvej 41
Nordborg, 6430
+ Google Maps