Indlæser Begivenheder

folkBALTICA: Ø-koncert

7. maj 2022 | 15:00

Sønderjylland og Schleswig-Holstein har mange ting til fælles, bl.a. Vadehavet. At den nordligste vadehavsø er Fanø, det ved Vesterhavsvennerne. At vadehavsøerne spiller en særlig rolle på landkortet over vigtige folkmusiksteder, det ved folkBALTICAs festivalgæster i hvert fald.

Men hvordan lyder folkmusik fx på Rømø, Föhr eller Amrum? Det vil folkBALTICA undersøge i 2022 med det nye format økoncerter.
Ensemblet er lavet helt særligt til denne lejlighed med den danske kapelmester Mads Kjøller Henningsen i midten, og det viser et helt unikt møde mellem landene og øerne. Sammen med Kristine Heebøll og Julian Svejgaard fra Danmark og Emilia Marienfeld og Jan Faltings fra Föhr begiver Mads Kjøller sig ud på opdagelsesrejse på Tysklands og Danmarks vestkyst.
De fem musikere fordyber sig her i de lokale historier, der er at fortælle om den traditionelle musik fra Föhr og Rømø til Mandø.
Forskelle og ligheder fra ø til ø, fra sprog til sprog og fra tradition til tradition vil blive udforsket. Gamle sange og melodier vil blive støvet af, og der vil blive komponeret nye, som vil blive ført sammen til koncerterne – folkmusik på vadehavsøerne anno 2022.

I løbet af folkBALTICA-festivalen 2022 rejser ensemblet rundt med koncerterne fra østkysten til vestkysten, fra ø til ø, fra Als til Föhr og Rømø.

Ø-ensemblet:

Mads Kjøller Henningsen (DK): fløjte, hurdy gurdy, sækkepibe
Emilia Marienfeld (D): violin & sang
Kristine Heebøll (DK): violin
Jan Faltings (D): guitar, madoline & bouzouki
Julian Svejgaard (DK): klaver

Køb billet

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
7. maj 2022
Tidspunkt:
15:00
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Sønderborg Slot
Sønderbro 1
Sønderborg, 6400 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside