Indlæser Begivenheder

FENCES af René Sascha Johannsen

20. marts 2022 - 15. maj 2022

Augustenborg_Project præsenterer FENCES – en udstilling af fotografier og kortfilm gennem hvilke René Sascha Johannsen udforsker menneskets triumf over den fysiske verdens begrænsninger.

Et hegn er en barriere omkring et område, som sættes for at holde dem på indersiden inde og dem på ydersiden ude. René Sascha Johannsen har et problem med hegn som begrænsning. For ham er hegn noget som skal overvindes. Måske er det derfor, han har ønsket at flyve lige siden, han var teenager, først gennem skateboarding og siden gennem sin kameralinse, som har ført ham over alverdens grænser – ikke kun fysiske landegrænser men også gennem de indre liv hos mennesker han har mødt.

Mennesker som overvinder barrierer fra New York til Alicante, Haiti og Gaza rører os fra Renés fotografier – skateboardende, cyklende, en skadet ballerina som danser en pointe. De triumferer alle over kroppens fysiske begrænsninger, vores eget medfødte hegn, for at række videre ud. Mennesker, som svæver gennem realiteternes verden og nedbryder dens kvælende begrænsninger i en søgen efter frihed: at flyve over grave, over Gazas pigtrådshegn, skate over broer, slum og elektriske hegn trods brækkede lemmer og blodige hænder. Der er intet hegn, som er højt nok til at begrænse det menneske, som ønsker at være frit.

Fotograferet over en 10-årig periode, fra 2008-2017, er FENCES en hyldest til de ukuelige sjæle indfanget af Renés kameralinse – dem som søger at overvinde de hegn, som begrænser os.

Åbningstider:

Onsdag – Fredag 11.00 – 16.00
Lørdag – Søndag 11.00 – 17.00

Gratis adgang

RENÉ SASCHA JOHANNSEN

René Sascha Johannsen er en anerkendt dokumentarfilms instruktør, filmfotograf og producent, hvis musikvideo til Lukas Grahams “7 Years” har over 1,2 milliarder visninger på YouTube. Kameraet har taget René verden rundt, fra Cité Soleils slum i Haiti til Gazas strande, fra Kim Il Sung torvet i Pyongyang til Guangzhous skyskrabere, fra skovene i Zambia til FN bygningen i New York City og Tivolihaven i København.

I 2020 lancerede René sin første internationale feature dokumentar med støtte fra Det Danske Filminstitut; “7 Years of Lukas Graham”. Filmen blev nomineret til Årets Dokumentar ved Robert Prisen 2020, og blev det seneste årtis bedst sælgende dokumentar i de danske biografer.

René har instrueret mere end 30 musikvideoer for kunstnere som Nephew, Suspect, L.O.C., Oh Land, og, som det seneste, fem for Lukas Graham. I 2009 var René fotograf og klipper på dokumentaren “Det Røde Kapel”, instrueret af Mads Brügger. Filmen vandt prisen for Bedste Udenlandske Dokumentar på Sundance Film Festival i 2010, hvor den var en del af festivalens Official Selection.

Med FENCES bringer René hele verden med tilbage til sin hjemstavn i en udstilling af fotografier og kortfilm, som også vil inkludere originalt materiale fra hans tidlige år bag kameraet i Sønderborg.

Augustenborg_Project
Palævej 9
6440 Augustenborg

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
20. marts 2022
Slut:
15. maj 2022
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, , , ,
Begivenhed Tags:
, , , ,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Augustenborg Project
Palævej 9
Augustenborg, 6440
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Tilmelding er lukket for dette borgermøde