Indlæser Begivenheder

Familielørdag: Arternes Verden

29. april 2023 | 13:00

Mikkel fra Arternes verden kommer med sine eksotiske dyr, vi får en unik chance for at komme tæt på en verden vi ellers kun kender fra tv og zoologiske haver.

Mikkel Stenholt Sortemos passion er naturen og dyrene. Efter mange udfordringer blev han uddannet til dyrepasser og har siden da formidlet natur og dyreliv og været med i forskellige TV-udsendelser. Vær med, når Mikkel åbner op for den verden han elsker. Nogle af hans dyr vil være med til foredraget, som også er egnet til børnefamilier.
Dyrepasser og indehaver af “Arternes Verden”, Mikkel Stenholt Sortemos, fortæller om dyr, nervepirrende oplevelser og om at kæmpe for det, man drømmer om. Med sig har Mikkel nogle af sine dyr.
Allerede som 16-årig blev Mikkel optaget på dyrepasseruddannelsen, og i dag lever han for at videreformidle sin viden om dyr, kryb og slanger. Mikkel har fotograferet vilde elefanter i både Afrika og Asien, undersøgt verdens største koralrev, været i nærkontakt med nogle af verdens farligste slanger og har mødt dyrearter som koalaen i Australien.

Passionen for dyr
Mikkels passion for alverdens natur er nærmest et kald. Allerede som lille sad han sammen med sin mormor og så Steve Irwin på Animal Planet. Fodbold og biler var ikke Mikkels førsteprioritet i frikvartererne i folkeskolen, tværtimod var bøger og fugle uden for meget sjovere at observere.
Han fortæller:
“Lige siden jeg var i 2-3 års alderen, har jeg ALTID vidst, hvad jeg ville bruge mit liv til. At passe på alverdens dyreliv og samtidig videregive den passion jeg har for det til alle andre. I 2018 lykkedes det mig endeligt at kunne kalde mig selv for uddannet Dyrepasser. Det tog knapt 6½ år efter jeg skulle gennemgå en masse udfordrende livsvalg, mens jeg studerede.”
Drømmen om at blive dyrepasser
Mikkel har rejst i store dele af verden, men den mest læringsrige rejse har været rejsen mod drømmen og målet: at blive uddannet dyrepasser. På denne rejse har kun fantasien sat grænser for oplevelserne. Her har han fået en uvurderlig støtte fra sin familie, for det skulle vise sig at vejen ikke var lige, men med mange sidesving og glatbaner. Flere gange overvejede han, om det var kampen værd, at skulle opgive nogle ting, for at lykkedes med nogle andre. Men med familiens stemmer i baghovedet var svaret altid: JA! Så måtte han bide tænderne sammen i de svære tider og se fremad mod det mål, han havde sat sig fra barnsben. I november 2018 blev Mikkel færdiguddannet dyrepasser “med tonsvis af livsbekræftende oplevelser rigere i bagagen!”, som han siger.

Få flere informationer om begivenheden og køb en evt. billet her

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
29. april 2023
Tidspunkt:
13:00
Pris:
50 Kr
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside