Indlæser Begivenheder

Et spørgsmål om ære

17. september 2020 | 12:00 - 19. oktober 2020 | 16:00

Udendørs fotoprojekt i Augustiana Kunstpark.

Udstillingen ‘Et spørgsmål om Ære’, der vises på store plancher i Augustiana Kunstpark, giver et unikt indblik i, hvordan det er at være teenager og bo i et safehouse på grund af æresrelaterede konflikter. Fotografierne vandt prisen for den bedste portrætserie ved dette års Årets Pressefoto og er skabt af fotojournaliststuderende Laura Bisgaard Krogh og Andreas Haubjerg. Begge fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Teksterne til de udstillede fotografier er skrevet af Mikkel Thuesen.

Den fotografiske udstilling viser livet på et sikret opholdssted, kaldet et safehouse. Her bor en gruppe teenagepiger på en hemmelig adresse i skjul for deres familier. Pigerne er i risiko for genopdragelsesrejser, tvangsægteskab eller grov afstraffelse i form af indespærring i hjemmet og fysisk vold. I de mest ekstreme tilfælde er der fare for drab. Intentionen er at skabe en oplysende kunstudstilling, hvor offentligheden gennem en poetisk og smuk fortælling får et unikt indblik i en ellers lukket verden. Udstillingen fokuserer på det særlige venskab mellem pigerne og deres forsøg på at skabe deres identitet efter en opvækst med svære vilkår.

‘Et spørgsmål om ære’ har tidligere været udstillet i Svendborg Kommune og Holstebro Kommune og slutter sin miniturné af i Augustenborg, Sønderborg Kommune. Projektet er støttet af Slots- og Kulturministeriets pulje til sommeraktiviteter.

Fotoprojektet vises 17. september – 19. oktober 2020.
Der er adgang til parken alle dage og døgnet rundt.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
17. september 2020 | 12:00
Slut:
19. oktober 2020 | 16:00
Pris:
Gratis
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside