Indlæser Begivenheder

Double Wishbone – Udstilling af Søren Assenholt på Augustiana

5. februar 2022 | 12:00 - 8. maj 2022 | 16:00

Træ og opgravet moræne er brugt som high-tech materiale i Søren Assenholts skulpturelle rebus Double Wishbone.

Søren Assenholt bruger sin interesse i materialitet til at sætte fokus på evnen til at bære før det brister. Dette gør han med udgangspunkt i den professionelle racersports ingeniørkundskab, hvor performativitet og fleksibilitet er afgørende. “Funktionen er pillet ud af værkerne. Støbearbejdet står som proces. Mekanikken fremstår slaskende. Sedimenter, rester af opgravet moræne, tager form i en afbrudt brænding. Som et ufærdigt relief med potentiale til at modstå den største kraft.

Udstillingen starter udenfor kunsthallen og fører beskueren forbi en lerbrønd, en løber, en lang båre, performativt video og skulpturelle ophæng fra en racerbil.

Søren Assenholt arbejder med flere interessante dikotomier, det uforarbejdede grove moræneler over for det forædlede træ, den konceptuelle kunstpraksis over for det gedigne håndværk, det effektive over for det langsomme og ikke mindst kroppen over for sindet.

Om kunstneren

Søren Assenholt er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi og Städelschule i Frankfurt. Han har været medlem af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg 2018-2021 og har tidligere været formand for Statens Værksteder. Han har lang erfaring med undervisning, primært på Det Kgl. Danske Kunstakademis trælaboratorium.

Foto: ‘Double Wishbone’ på Augustiana af IDOART Agency

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
5. februar 2022 | 12:00
Slut:
8. maj 2022 | 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Augustiana Kunstpark & Kunsthal
Palævej 10-14
Augustenborg, 6440 Danmark
+ Google Maps