Indlæser Begivenheder

Den Grønne Førertrøje: Rundvisning i Danmarks mest bæredygtige enfamiliehuse

25. juni 2022 | 10:00 - 14:00

Kom indenfor i Matzen-tegl Huset i Egernsund

Matzen-Tegl Huset har været med i en pilotfase, hvor Green Building Council Denmark har valgt at udvide sin bæredygtighedscertificeringsordning til også at omfatte énfamilieshuse.

”Det har været en interessant og lærerig proces, og vi står nu med et færdigt resultat, som på mange måde er skelsættende for dansk byggeri. Jeg håber, at opførelsen af vores hus kan bane vejen for fremtidige villa-byggerier, og at endnu flere danskere vil implementere bæredygtige løsninger, når de skal skabe deres fremtidige hjem. Det her er kun begyndelsen. Vi står foran en ny epoke”, siger DGNB-konsulent Jacob H. Bendtsen, der har været rådgiver på Matzen-Tegl Huset.

Matzen-Tegl Huset er endt med en flot DGNB Platin-certificering, som betyder, at boligen har en samlet DGNB score på mere end 80 procent.

Indtil nu har man udelukkende kunnet certificere større boligbyggerier eller erhvervslejemål, men med den nye DGNB-manual for énfamilieshuse bliver det altså også muligt at DGNB-certificere parcelhuse.

Byggeriet i Danmark står skønsmæssigt for ca. 40 % af energiforbruget og 35 % af klimaaftrykket og bæredygtigt byggeri og intelligente renoveringer kan nedsætte både ressourceforbrug og klimaaftrykket. Matzen-Tegl Huset sætter med DGNB Platin-certificeringen en ny standard for bæredygtige enfamiliehuse i Sønderborgs rejse mod CO2-neutralitet i 2029.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
25. juni 2022
Tidspunkt:
10:00 - 14:00
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Matzen-Tegl Huset
Havnevej 60
Egernsund, 6320
+ Google Maps

Tilmelding er lukket for dette borgermøde